Black Friday 2022. Cum poți să prinzi cele mai bune oferte la produsele preferate. Sugestia unui manager de magazin online

Data actualizării: Data publicării:
o tanara tine cardul in mana
Cum poți să prinzi cele mai bune oferte FOTO: Getty Images

Începe frenezia cumpărăturilor de Black Friday 2022. Unele rețele de magazine au început deja campania de reduceri, altele sunt pe ultima sută de metri cu pregătirile. Potrivit unui studiu recent, 8 români din 10 au în plan să profite de ofertele din această perioadă.

O platformă de comerț online pune la bătaie peste 2 milioane de produse. Reprezentanții site-ului spun că observă un apetit crescut pentru promoții în acest an.

Tudor Manea, CEO platformă de comerț online: „Am observat că clienții sunt mai atrași de reduceri. Anul trecut aveam două campanii promoționale pe lună, anul acesta avem patru și clienții vin într-un număr mai mare la noi”.

8 din 10 persoane au afirmat că vor să cumpere produse de Black Friday și se așteaptă majoritatea la reduceri de până la 30 la sută.

7 din 10 cumpărători și-au făcut planul de a cumpăra de pe internet.

O altă platformă de comerț online, la care campania a început, a mai observat o tendință.

Veronica Zubcu, marketing director: „De câteva săptămâni am observat o creștere în completarea în zona de „favorit” în site-ul nostru. Clienții își adaugă acolo produse și le salvează, să fie pregătiți să le procure imediat ce începe campania”.

Ce vor să cumpere românii de Black Friday 2022

  • produse electrocasnice mici - 39,1%​
  • televizoare - 33,5%
  • telefoane mobile - 22,6%
  • haine - 22,4%​ ​

Sursa: Studiu Kantar Romania

În topul produselor vânate de Black Friday sunt electrocasnicele mici, televizoarele și telefoanele mobile.

Căutăm niște televizoare, nu știu dacă am ales intenționat perioada, am zis că sunt sărbătorile”, spune un bărbat.

Daniel Apostol, director magazin electronice și electrocasnice: „Cele mai multe produse căutate de clienți sunt cele eficiente energetic, care să reducă consumul de energie. Clienții în special asteaptă ultima zi, când majoritatea comercianților fac campania de Black Friday”.

Prețurile în creștere i-au făcut pe oameni să caută oferte. Un studiu Smart Shopper efectuat de Google arată că în perioada ianuarie-august 2022 s-a înregistrat o creștere cu 23% a numărului de căutări după reduceri față de aceeași perioadă a anului trecut.

Keren Rosner, psiholog: „Scumpirile au ajuns să înfricoșeze oamenii pentru că sunt lipsite de control, de orice predictibilitate, un alt motiv care face ca această perioadă să fie apreciată. În principal nu mai este plăcerea, ci este predominantă necesitatea. Pentru că sunt acele obiecte care sunt necesare, care trebuie periodic înlocuite și achiziționarea lor este indispensabilă la un moment dat când ele se uzează”.


Încasări estimate de Black Friday

  • 2021: 350 milioane euro
  • 2022: 400 milioane euro

Sursa: analiză Frames

Valoarea medie a unei comenzi de Black Friday

  • 2021: 450 lei
  • 2022: 500 lei

Sursa: analiză Frames

Potrivit unei companii de consultanță, încasările de Black Friday din acest an vor depăși 400 de milioane de euro. Valoarea medie a coşului de cumpărături va trece, în online, de 500 de lei, faţă de 450 de lei cât a fost anul trecut.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri