Echipa de robotică a României a adus acasă aurul. Mesajul elevilor: „Urmați-vă pasiunea! Uitați ce am reușit”

Data publicării:
echipa de robotica a romaniei
Echipa de robotică a României a luat aurul la Campionatul Internațional de Robotică de la Chicago. Foto: Facebook

Echipa de robotică a României care a luat aurul la Campionatul Internațional de Robotică de la Chicago a revenit joi în țară. Este prima dată în ultimii 30 de ani când Finala Mondială a fost câștigată de o echipă care nu este din Statele Unite. Cu multă muncă în echipă și sacrificii, elevii echipei AutoVortex au reușit să se claseze pe primul loc în lume.

Cei doi roboți coordonați de elevii români din echipa AutoVortex i-au învins pe americani.

Udriș Dimitrie, elev: Am reușit să câștigăm cu multă muncă, mult efort. De-a lungul sezonului am fost la mai multe competiții și ne-am afirmat suficient de mult cât să fim invitați în America la campionatul internațional, unde alături de niște prieteni de acolo și cealaltă echipa noastră să obținem un nou punctaj record și să-l câștigăm.

Victor Bogdan Ungureanu, elev: Special la acești roboți bănuiesc că e designul mai bun decât la alte echipe și cred că ajută asta în competiție. Acești roboți sunt folosiți pentru luarea unor covrigi de pe teren, trebuie să-i luați și după îi aruncă într-un gol pe teren.

Din 1989, de când se desfășoară Campionatul de Robotică, nu a câștigat nicio altă echipă din afara Statelor Unite ale Americii.

Ionuț Panea, antrenorul echipei României de Robotică Autovortex: A fost o luptă foarte grea, am avut de bătut cele mai bune echipe americane, ne-am ținut promisiunea. A fost o competiție foarte intensă, am avut un ajutor nesperat din partea comunității din Chicago.

-Ai un mesaj pentru cei de vârsta ta?

Carina Grec, elevă: Să-și urmeze pasiunea. Asta a fost pasiunea noastră. Uitați unde am reușit și cu multă muncă faceți ceea ce vreți și să aveți reușite foarte bune.

Elevii români au câștigat și Campionatul Internațional de Robotică din Federația Rusă din aprilie și au obținut locul întâi la Campionatul de Robotică Asia Pacific.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri