Sari la conținut
News Alert

ASF caută, până în februarie, o soluție privind prețurile RCA pentru tineri

 

"Autoritatea de Supraveghere Financiară desfăşoară în prezent un proces de analiză a modului în care sunt stabilite, de către societăţile de asigurare, tarifele RCA pentru segmentul tinerilor. Dorim ca până la finele lunii februarie să identificăm, prin dialogul iniţiat deja din luna decembrie 2014 cu asigurătorii, o soluţie acceptabilă pentru această categorie. Aceştia au modalităţi diferite de a calcula tarifele, conform propriilor standarde, vrem însă să acţionăm - prin instrumentele pe care le avem la îndemână - în direcţia eliminării diferenţierilor excesive", se arată într-un răspuns al instituţiei remis la solicitarea Mediafax.

Primele scumpiri în 2015 – cresc amenzile și RCA-ul

Ministrul Finanţelor Publice, Darius Vâlcov, a solicitat sâmbătă conducerii ASF să reanalizeze şi să regândească sistemul de asigurări RCA pentru tinerii sub 25 de ani, pentru că majoritatea acestora nu-şi permit să plătească tarife de peste 2.000 lei.

Ministrul Finanțelor: Polițele RCA pentru tineri, exagerat de mari. Rog ASF să regândească speța!

"Actuala realitate este una care îi pune pe tineri în dificultatea de a plăti nişte poliţe RCA care pot ajunge să fie chiar mai scumpe decât maşina pe care o conduc. Trebuie identificată o soluţie pentru a nu pune presiune pe tineri. Sunt convins că marea parte a acestora nu îşi vor putea permite să plătească un RCA de peste 2.000 de lei. Am încredere că speţa va fi reanalizată de către ASF, astfel încât să venim în sprijinul tinerilor şi nu împotriva lor", a declarat ministrul Finanţelor, într-un comunicat de presă.

La rândul său, premierul Victor Ponta a afirmat că preţurile actuale la sistemul de asigurări RCA sunt excesive pentru puterea financiară de care dispun tinerii, iar o maşină nu ar trebui să fie considerată un lux pe care doar unii să şi-l permită, precizând că sprijină cererea ministrului Vâlcov de reanalizare a sistemului.

Victor Ponta, despre prețul RCA pentru tineri: „O mașină nu ar trebui să fie considerată un lux”

"Sprijin iniţiativa ministrului Darius Vâlcov de a cere ASF reanalizarea sistemului RCA pentru a veni în sprijinul tinerilor! Preţurile actuale sunt excesive pentru puterea financiară de care dispun aceştia, ţinând cont că mulţi dintre ei sunt studenţi sau la început de carieră. O maşină nu ar trebui să fie considerată un lux pe care doar unii să şi-l permită!", a scris Ponta pe Facebook.