CEO-ul Twitter, Jack Dosey, a avut în 2018 un salariu de doar 1,4 dolari. Nu este singurul miliardar american în această situație

Data publicării:
jack dorsey
Foto: Shutterstock

Jack Dorsey, CEO-ul Twitter, a primit în 2018 un salariu de 1 dolar şi 40 de cenţi, pentru a-şi exprima astfel "încrederea în potenţialul companiei sale de a crea valoare pe termen lung", potrivit unor documente financiare ce au fost date publicităţii în Statele Unite, informează Agerpres, care citează AFP.

jack dorsey
Foto: Shutterstock



"Dovadă a angajamentului şi încrederii sale în potenţialul Twitter de a crea valoare pe termen lung, CEO-ul nostru, Jack Dorsey, a refuzat compensaţii şi avantaje financiare pentru anii 2015, 2016, 2017, iar în 2018 a refuzat alte compensaţii şi avantaje în afara unui salariu de 1,40 dolari", au precizat reprezentanţii Twitter în aceste documente financiare publicate luni seară pe site-ul SEC, organismul american de reglementare şi control a pieţelor financiare.

Cifra menţionată reprezintă o referire la prima limită impusă numărului de caractere permise într-un mesaj publicat pe Twitter, 140, aflată în vigoare între momentul în care Jack Dorsey a preluat din nou conducerea reţelei de socializare în 2015 şi până în noiembrie 2017. De atunci, utilizatorii de Twitter pot să publice mesaje care conţin până la 280 de caractere.

Salariul lui Jack Dorsey permite companiei Twitter să beneficieze de o rată de remunerare (pay ratio) ieşită din comun, "mai mică de 0,0001", cu o compensaţie totală (incluzând remuneraţia de bază, remuneraţia de randament, acţiunile şi contrapartidele diverse) medie a angajaţilor săi de 172.703 dolari.

Desigur, antreprenorul american are deja o avere impresionantă: el deţine puţin peste 18 milioane de acţiuni în compania Twitter (2,34%), potrivit documentelor financiare ale reţelei de socializare, iar revista Forbes l-a plasat la începutul lunii martie pe locul al 343-lea în clasamentul celor mai bogaţi oameni din lume, cu o avere personală estimată la 5,1 miliarde de dolari.

În plus, el nu este singurul patron de companie cu pretenţii salariale scăzute: în 2015, documentele bursiere furnizate de Tesla au permis presei americane să afle că Elon Musk, CEO-ul acestui constructor de automobile electrice, trebuia să beneficieze de un salariu de bază anual de 37.440 de dolari, echivalentul salariului minim acordat în statul american California, însă a refuzat să îl primească.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri