Foto Când va fi gata Autostrada Transilvaniei. Imaginile care surprind în ce stadiu sunt, de fapt, lucrările

Data actualizării: Data publicării:
autostrada transilvania 7
FOTO. Facebook Asociația Pro Infrastructura

S-au reluat lucrările pe lotul 4 Câmpia Turzii – Cheţani al Autostrăzii Transilvania, cu o lungime 15,6 kilometri. Specialiștii în infrastructură spun că singura șansă ca acest lot problematic să fie finalizat este ca subcontractorii să fie plătiți la zi. 

Lucrările pe lotul Câmpia Turzii-Cheţani, parte din Autostrada A3, au fost reluate, iar cele din lotul Iernut - Cheţani sunt aproape de finalizare, a anunțat Asociația Pro Infrastructură.

autostrada transilvania 8
autostrada transilvania 8

Galerie FOTO. Facebook Asociația Pro Infrastructura

„Antreprenorul general Straco, aflat în insolvenţă şi incapabil să continue lucrările cu efective proprii, a căzut la înţelegere cu subcontractori specializaţi pe terasamente şi structuri. Ne exprimăm speranţa ca aceştia să fie plătiţi la zi, fiind practic singura şansă de finalizare a acestui lot ce realizează conexiunea dintre porţiunile din Cluj şi Mureş ale Autostrăzii Transilvania. În acest scop CNAIR va trebui să achite lucrările executate cât mai prompt.

Pe lotul vecin în lungime de 18 km, Cheţani-Iernut, antreprenorul Astaldi se apropie cu lucrările de finalizare, fiind posibilă recepţia în 45-60 de zile. Din păcate acest lot va deveni utilizabil doar după finalizarea nodului rămas de executat pe lotul Straco (Câmpia Turzii-Cheţani)”, au scris pe Facebook reprezentanţii Asociației Pro Infrastructură.

Potrivit acestora, finalizarea celor două loturi de 33 de kilometri va oferi şoferilor parcursul neîntrerupt a 110 km din Autostrada Transilvania (A3) între Târgu Mureş şi Nădăşel.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat anterior ca anul acesta va da în trafic 25 de kilometri din A3.

Lotul din Autostrada Transilvania dintre Câmpia Turzii, judeţul Cluj – Cheţani, judeţul Mureş, are o lungime de aproape 16 km şi este executat de asocierea SC Straco Grup SRL – SC Specialist Consulting SRL – SC Total Road SRL, având o valoare de peste 236 de milioane de lei.

Lotul Cheţani-Iernut este realizat de Asocierea Astaldi şi are o valoarea de 438 de milioane de lei.

Redactare Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri