Controlează cel mai mare lanţ de farmacii din Europa şi a cumpărat unul şi din România

Data actualizării: Data publicării:
farmacie medicamente shutterstock_749012101
FOTO: Shutterstock

Fondul de investiţii ceh, Penta Investment, se extinde pe piaţa farmaceutică din România. După ce la final de 2017 au cumpărat Mediplus şi Sensiblu, cehii au bătut palma la sfârşitul anului trecut şi pentru preluarea lanţului de farmacii Belladonna.

Deocamdată însă, dosarul tranzacţiei se află în analiză la Consiliul Concurenţei, care urmează să îşi dea sau nu avizul pentru această concentrare de piaţă.

După achiziţionarea farmaciilor Sensiblu şi Punkt, cehii de la Penta Investment, care controlează şi cel mai mare lanţ de farmacii din Europa - Dr. Max, deţin în România peste 600 de farmacii. Dacă preluarea lanţului de farmacii Belladonna va primi aviz favorabil din partea Concurenţei, cehii îşi vor mai adăuga în portofoliu alte 47 de farmacii.

În România, lanţul Belladonna are 93 de farmacii, potrivit informaţiilor de pe site, însă din a doua jumătate a anului 2017, acţionarii au împărţit activele din cadrul grupului. Din cele 93 de farmacii, aproximativ 26 au fost poziţionate pe segmentul low-cost, sub brandul Farmacia 1. Acestea nu vor face subiectul tranzacţiei cu Penta Investement.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri