Poşta Română cumpără autoutilitare de 2 milioane euro

Data actualizării: Data publicării:
Sunt probleme cu votul prin corespondență la alegerile parlamentare. Mai mulți telespectatori din diaspora ne-au semnalat în ultimele ore pe adresa redacției Dig24 că plicurile lor nu au ajuns la București.
Mașini ale Poștei Române. Foto: Facebook

Compania de stat Poşta Română a lansat o licitaţie pentru preluarea în leasing a 100 de autoutilitare, la pachet cu servicii de asigurare CASCO pentru trei ani şi RCA pentru un an, valoarea estimată a contractului fiind de 8,58 milioane lei (1,93 milioane euro), potrivit unui anunţ publicat joi pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

masini posta romana FB

Compania a mai iniţiat în acest an două licitaţii care urmăreau cumpărarea unui număr de 50 de autoutilitare în leasing financiar, contracte estimate la 1,25 milioane de euro, scrie News.ro.

Licitaţiile au fost anulate pentru că ofertele depuse au fost inacceptabile sau neconforme cu prevederile caietului de sarcini.

Actualul anunţ vizează achiziţia autoutilitarelor prin leasing financiar pe o perioadă de 36 de luni, iar la final compania ar urma să-şi exercite dreptul de a deveni proprietara vehiculelor.

„Asigurarea CASCO încheiată pentru autoutilitare va acorda despăgubiri pentru avarii produse în staţionare sau în mers, cu franşiza zero, conform condiţiilor de asigurare pe teritoriul României”, se arată în anunţ.

Poşta Română este controlată de stat, prin Ministerul Comunicaţiilor, care deţine 75% din acţiuni, în timp ce Fondul Proprietatea are o participaţie de 25%.

În primul semestru din acest an, Poşta a înregistrat un profit net de 15,8 milioane de lei (3,5 milioane de euro), în creştere cu 2,5% faţă de aceeaşi perioadă din 2015.

Compania estimează un profit brut de 4 milioane lei în 2016, de aproape cinci ori mai mic faţă de cel realizat anul trecut, pe fondul creşterii veniturilor cu 6,6%.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri