Schema de ajutor pentru HoReCa ar putea fi reluată în 2022. Ministrul Turismului: „Șansele sunt mari”

Data publicării:
Restaurant închis.
Schema de ajutor pentru HoReCa ar putea fi reluată în 2022. Foto: GettyImages

Schema de ajutor pentru HoReCa ar putea fi reluată în 2022, pentru afacerile afectate în acest an, a anunțat ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Daniel Cadariu, miercuri seara. Potrivit acestuia, decizia va fi luată în funcție de „cum va merge economia”, însă șansele ca ministerul să aplice o a doua schemă de ajutor „sunt mari”.

Potrivit ministrului, în discuțiile cu antreprenorii din turism, aceștia au semnalat faptul că, în anul 2021, au fost puternic afectați de măsurile de restricție impuse de evoluția coronavirusului.

„Este motivul pentru care avem în vedere ca în cursul anului viitor să ne gândim la etapa a doua a schemei de ajutor HORECA, în funcție și de posibilitățile bugetului. Mă gândesc undeva după rectificarea de la jumătatea anului”, a spus Cadariu, miercuri seara, la TVR, potrivit Mediafax.

Acesta a precizat că ar fi vorba despre ajutoare pentru afacerile afectate în 2021 de restricţii.

„Aceasta este cerința și în prezent este analizată. Ipoteză de lucru foarte probabilă. Nu vreau să avansez certitudini, ci doar faptul că ni s-a semnalat acest lucru și aveam în vedere pentru a doua jumătate a anului 2022. Funcție de cum va merge și economia, dar șansele sunt mari”, a mai spus Cadariu.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri