Soțul unui ministru din cabinetul Cioloș, șef la Aeroportul Otopeni

Data actualizării: Data publicării:
aeroportul henri coanda
Un bărbat din Tunisia căutat de autoritățile din Italia pentru trafic de droguri a fost prins pe Aeroportul „Henri Coandă”. FOTO: Shutterstock

Consiliul de Administrație al Aeroporturi București l-a numit luni pe Dan Dumitru Baciu, fost director financiar al companiei, în funcția de director general.

În vârstă de 50 de ani, Dan Baciu este licențiat al Facultății de Comerț, din cadrul Academiei de Studii Economice. El a mai deținut funcțiile de director financiar al Companiei Naționale Aeroporturi București, fiind în prezent, economist în cadrul CNAB. În perioada martie 2009 – aprilie 2011, Dan Baciu a fost membru, respectiv președinte al Directoratului companiei de asigurări-reasigurări Exim România (Eximasig România).

Între anii 2006 și 2010, Dan Baciu a lucrat în cadrul Băncii de Export-Import a României, Eximbank, deținând funcțiile de Director Direcția Asigurări/Reasigurări și Director Direcția Strategie, Dezvoltare și Politici Economice.

Dan Baciu este soțul Soranei Baciu, fost director de strategie în cadrul Petrom, fost administrator în cadrul Romgaz, secretar de stat la Ministerul Economiei în guvernul Dacian Cioloș. Soția viitorului director general, persoană ce nu își face publice simpatiile politice, este o susținătoare a Platformei România 100 care îl sprijină pe fostul premier Dacian Cioloș.

Numirea unui tehnician la cârma aeroportului, în detrimentul unei persoane sprijinită politic, pare a indica dorința ministrului Transporturilor, Lucian Șova, de aduce pe calea cea bună aeroportul a cărui imagine publică a fost șifonată săptămâna trecută de concluziile unui raport făcută de un control guvernamental. Raportul reclama persoane angajate fictiv, un volum mic al investițiilor realizate la aeroport, o stare tehnică necorespunzătoare a pistelor și numiri în funcții de conducere fără respectarea cerințelor legale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri