Constanța rămâne fără apă caldă și căldură

Data actualizării: Data publicării:
mana care umbla la reglarea temperaturii unui calorifer
Imagine sugestivă cu o persoană care reglează temperatura unui calorifer. Foto: Profimedia Images

Constanța rămâne fără apă caldă și căldură în prag de iarnă. Societatea Electrocentrale Constanța, aflată în insolvență, nu a putut achita gazul folosit pentru termoficare și a fost nevoită să oprească activitatea centralei CET Palas. 

Municipiul Constanța rămâne din nou fără apă caldă, iar de data aceasta este vorba despre toți locatarii racordați la sistemul centralizat. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Termoficare Constanța, societatea care distribuie agentul termic. Aceștia spun că s-a ajuns în această situație pentru că Electrocentrale Constanța nu a putut să plătească gazele naturale folosite în prepararea agentului termic și practic s-a oprit producerea acestuia.

Societatea care distribuie apă caldă spune că până când situația CET Palas va fi rezolvată în vreun fel, vor continua lucrările de modernizare a rețelei într-un ritm mai alert.

Îngrijorările constanțenilor sunt însă tot mai mari. De la 1 noiembrie ar trebui să se dea drumul la căldură, dar în aceste condiții, șansele sunt reduse. 

Rămâne de văzut ce soluție va fi găsită. Electrocentrale Constanța, societate care se află în subordinea Ministerului Energiei, nu poate să plătească gazele pentru producerea apei calde și a căldurii.

Singura „veste bună” este că în următoarea perioadă vremea va fi frumoasă în Constanța, cu temperaturi de 18-20 de grade pe timpul zilei și 11-13 grade pe timpul nopții.

 

Editor : L.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri