Cu ce se ocupă bărbatul care a încasat un salariu de 1,3 milioane de dolari pe zi în 2020

Data actualizării: Data publicării:
Sir Chris Hohn
Sir Chris Hohn FOTO: tcifund.com

Sir Chris Hohn, un miliardar britanic care administrator de fonduri speculative a încasat un salariu de 343 milioane de lire sterline (479 milioane dolari) anul trecut, care ar fi cel mai mare pachet salarial anual din Marea Britanie.

Hohn, a cărui avere personală este estimată la 5,9 miliarde de dolari (4,2 miliarde de lire sterline) de Forbes, și-a plătit salariul uriaș după ce un fond de investiții administrat de el a înregistrat o creștere de 66% a profitului înainte de impozitare, la 695 milioane de dolari, potrivit The Guardian.

Chris Hohn a încasat un salariu de 940.000 de lire sterline (1,3 milioane de dolari) pe zi care ar fi cea mai mare sumă plătită vreodată unei persoane din Marea Britanie, fiind semnificativ mai mare decât recordul anterior de 323 milioane de lire sterline (451 milioane de dolari) care a fost încasat în 2018 de Denise Coates, acționar majoritar la o firmă de pariuri sportive.

The Guardian spune că venitul salarial este de 9.000 de ori mai mare decât salariul mediu din Marea Britanie și de 1.700 de ori mai mare decât cel încasat de premierul Boris Johnson.

Fiul unui mecanic auto jamaican, Hohn a studiat la Universitatea Southampton și a continuat cu un MBA la Harvard.

După ce a lucrat o perioadă scurtă în domeniul consultanței, în 1996 a intrat în domeniul fondurilor de investiții.

 

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri