Dispută în Guvern pe tema salariilor. Premierul și ministrul Economiei se contrazic

Data publicării:
vosganian-2

Vizat de acuzații, premierul Victor Ponta spune că Varujan Vosganian nu prea trece pe la şedinţele de Guvern asa că nu ştie despre ce este vorba.

În lista transmisă de Guvern, directorul general de la Cuprumin figurează cu un salariu lunar de 45.000 de lei. În realitate însă, susţine ministrul Economiei, acesta câştigă doar 4.700 de lei, adică de zece ori mai puţin.

Am în față situația de la 1 ianuarie până în aprilie și câștigul prognozat pe luna mai. Directorul general are un câștig mediu brut de 4.700 de lei, care este de aprope 10 ori mai mic ca suma vehiculată”, spune Varujan Vosganian.

Iar atacul ministrului nu s-a oprit aici: „Refuz orice discuție privind de ce au ajuns astfel de cifre, unde au ajuns și de ce a trebuit eu aseară să răspund la o temă care nu există, așa mi s-a mai întâmplat adesea, în ultimele luni”.

Replica premierului a fost la fel de tăioasă. Mai ales că nu este prima oară când se află într-un conflict deschis cu ministrul Economiei.

De 10 ori mai mic? Nu era mai bine sa aiba de 10 ori o mai bună activitate, că Varujan dacă nu e la ședințe, nu știe lucrurile astea?”, a răspuns Victor Ponta.

Totul a pornit de la lista cu salariile uriaşe, trimisă ieri de Guvern, după ce s-a decis ca lefurile şefilor din companiile de stat să fie plafonate la cel mult șase salarii medii brute din ramura respectivă.

În tabelul trimis de Guvern, directorii din companiile de stat figurau cu salarii lunare de până la 15.000 de euro. Abia după câteva ore, premierul a precizat că nu este vorba despre salarii încasate, ci despre sumele propuse de directori pentru bugetul pe 2013. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri