Întâlnire între Klaus Iohannis și Mugur Isărescu, la Cotroceni

Data actualizării: Data publicării:
iohannis isarescu_presidency (2)
Foto: Administrația Prezidențială

Guvernatorul şi prim-viceguvernatorul BNR se întâlnesc, astăzi, cu preşedintele Klaus Iohannis. Mugur Isărescu şi Florin Georgescu vor merge la Palatul Cotroceni, la ora 12:00.

iohannis isarescu_presidency (2)
Foto: Administrația Prezidențială

„Întâlnire cu conducerea Băncii Naționale a României. La întâlnire vor participa domnul Mugur Isărescu, Guvernatorul BNR, și domnul Florin Georgescu, Prim-viceguvernatorul BNR”, a anunțat Administrația Prezidențială, miercuri dimineață.

Vineri, Klaus Iohannis va avea o întrevedere și cu premierul Viorica Dăncilă și Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor.

Citiți și

Românii plătesc rate cu sute de lei mai mari. Avertismentul analiștilor: ROBOR va mai crește

FOTO. Klaus Iohannis a mers cu bicicleta la serviciu

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni seară că a decis să încerce o mediere între reprezentanţii Guvernului şi cei ai Băncii Naţionale, afirmând că în ultima perioadă „s-a mers cam departe cu unele afirmaţii destul de contondente”.

„Această animozitate între Guvern şi BNR este dăunătoare şi am decis să încerc o mediere şi îi voi invita în zilele următoare la Cotroceni să văd unde sunt problemele. S-a mers cam departe cu unele afirmaţii destul de contondente în ultima vreme. (...) Sper să reuşim să ajungem cumva la un numitor comun”, a declarat preşedintele Iohannis, zilele trecute. 

Marți, ministrul Eugen Teodorovici a declarat că nu există un război între Guvernul României şi Banca Naţională a României, astfel că nu este nevoie de o mediere între cele două instituţii, în condiţiile în care Ministerul Finanţelor şi BNR colaborează, fără ca asta să însemne inexistenţa unor critici.

„Nu cred că este nevoie de o mediere. Avem o relaţie instituţională cu Banca Naţională, am mai spus, în calitate de ministru al Finanţelor am avut discuţii cu domnul guvernator, nu cred că avem nevoie de o astfel de mediere. (...) Nu este niciun război. Noi colaborăm, BNR şi Ministerul Finanţelor, dar asta nu înseamnă că nu ne criticăm”, a afirmat Teodorovici.

Liderul PSD Liviu Dragnea a atacat recent BNR, afirmând că declaraţii ale reprezentanţilor acesteia, ale preşedintelui şi ale liderilor opoziţiei "prea sunt coordonate", concluzia sa fiind că „îmomentul în care România încearcă să se ridice, e cineva care îi dă la picioare”.

În ceea ce priveşte creşterea preţurilor, Dragnea a invocat mai multe motive, de la liberalizările cerute de FMI şi de UE, până la faptul că importăm din state UE un de preţurile au crescut, dar a făcut referire şi la "companiile cu capital străin", care au majorat preţurile, văzând că au crescut veniturile românilor.

Sursa: Digi24, News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri