Mugur Isărescu, eschivă la audierea sa în Senat?

Data actualizării: Data publicării:
isarescu-vin

De-a șoarecele și pisica. Președintele Comisiei economice din Senat, liberalul Daniel Cătălin Zamfir, a reprogramat audierea guvernatorului BNR, Mugur Isărescu după data de 25 septembrie pentru ca acesta să poată veni personal. Isărescu și-a prelungit însă concediul de odihnă și și-a trimis adjunctul, respectiv Florin Georgescu, în loc.

Guvernatorul Băncii Naţionale a României Mugur Isărescu şi-a prelungit concediul de odihnă şi a lipsit, ieri, de la audierea din Comisia economică din Senat, referitoare la situaţia băncilor şi a IFN-urilor, informează Bursa.ro.
La dezbatere, s-a prezentat în schimb Florin Georgescu, Prim-viceguvernator BNR, deşi Comisia reprogramase întâlnirea în funcţie de agenda comunicată de Banca Naţională, tocmai pentru ca Mugur Isărescu să poată participa.
Liberalul Daniel Cătălin Zamfir, preşedintele Comisiei economice din Senat, a spus, în deschiderea şedinţei: "Invitaţia era pentru domnul Guvernator Isărescu, ne-aţi solicitat să reprogramăm după data de 25 septembrie, întrucât este în concediu de odihnă. N-am înţeles de ce nu vrea domnul Guvernator să vină, aţi venit dumneavoastră (n.r. Florin Georgescu), important este să lămurim lucrurile".
Florin Georgescu a explicat că Mugur Isărescu este în continuare în concediu, iar, prin lege, prim-viceguvernatorul îi ţine locul.
 "Nu fac o obsesie din a-l invita pe Guvernatorul BNR la Comisie, dar dacă vom considera oportun, îl vom chema, din nou, mai ales că am aflat de la Florin Georgescu că ar fi vrut să vină să mă vadă", a spus Daniel Zamfir la finalul întâlnirii de ieri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri