NN Pensii n-a contestat amenda primită de la ASF

Doru Cireaşă Data publicării:
Tintoiu_Raluca

Aflată la originea informațiilor privind o posibilă naționalizare a fondurilor de pensii strânse în pilonul II de pensii, compania de asigurări NN Pensii a preferat să nu conteste amenda primită.

Foto: Raluca Țintoiu a fost sancționată după ce a dorit să țină clienții NN Pensii informați privind discuțiile politicienilor

NN Pensii, cel mai mare fond de pensii administrare privat din România a preferat să nu conteste amenda administrată luna trecută de către Autoritatea de Supraveghere Financiară din România (ASF).

Nu au contestat amenda până acum, termenul de contestare a fost de 30 de zile de la data comunicării. Eventulul demers al fostului director general al NN Pensii, de a contesta decizia, îi aparține” , au declarat pentru Digi24.ro oficiali ai ASF. Potrivit legislației, odată ce a expirat termenul de contestare, decizia definitivă este publicată pe situl instituției.

Amenda a fost comunicată de ASF în 13 aprilie ceea ce înseamnă că termenul la dispoziția NN Pensii a expirat la finele săptămânii trecute.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis sancţionarea fondului de pensii private NN Pensii cu o amendă de 750.000 lei, reprezentând 1% din capitalul social al fondului, de 75 milioane lei, aceasta fiind cea mai mare amendă aplicată de ASF de la înfiinţare, şi a decis retragerea autorizaţiei directorului general Raluca Ţintoiu, din cauza mesajului trimis clienţilor, legat de naţionalizarea fondurilor de pensii private.

NN Pensii, cel mai mare fond de pensii private obligatorii din România, şi-a anunţat luna trecută clienţii că, în ultimele săptămâni, ar fi existat discuţii în spaţiul public privind o eventuală decizie de naţionalizare a fondurilor de pensii private şi le recomandă să se informeze despre contextul pieţei.

Informația este posibil să îl fi avut la origine pe prim-vicepreședintele PNL, Cătălin Predoiu. În data de 1 aprilie el declara că Guvernul ia în calcul naţionalizarea pensiilor private pentru a acoperi derapajele deficitului bugetar, lucru care ar duce, spunea el, la înjumătăţirea pensiei în anul 2040.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri