„Revoluția fiscală”. Se comasează declarațiile și se plătește la sumele estimate

Data actualizării: Data publicării:
teodorovici 180131_GUVERN_SEDINTA_053_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, declară că săptămâna aceasta am putea avea creionat proiectul prin care Guvernul își propune să rezolve problemele apărute după transferul contribuțiilor sociale și modificarea Codului fiscal. În locul declarației 600 și a altor declarații, MFP se gândește să introducă o declarație unică, dar și să schimbe modul în care se calculează contribuțiile.

teodorovici 180131_GUVERN_SEDINTA_053_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

„Avem acea ordonanță care a amânat termenul până la 15 aprilie, timp în care noi vom propune echipei guvernamentale un nou mecanism astfel încât - inclusiv cu actul normativ acre să schimbe din punct de vedere legal acest lucru - nimeni să nu fie afectat, nici de primul termen de plată, nici de ce mai urmează. Adică, toată lumea să stea liniștită. Săptămâna aceasta noi vom definitiva mecanismul respectiv și, după ce începem o discuție la nivel de Guvern și îl agreăm, după aceea începe discuția publică”, a declarat Eugen Teodorovici.

Potrivit ministrului de Finanțe, actul normativ de modificare a modificărilor aduse Codului fiscal la finalul anului 2017 va fi aprobat „în prima parte a lunii martie”.

Întrebat de jurnaliști în ce va consta, mai concret, mecanismul gândit de MFP, Teodorovici a răspuns: „Nu vreau să dau detalii de ordin tehnic”.

Ministrul a spus, totuși, că se ia în calcul „o comasare a formularelor existente”, cinci la număr. O altă modificare ar privi modul de calcul al contribuțiilor. „Mergem pe o estimare, nu pe ceea ce s-a realizat în anul 2017”, a spus Teodorovici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri