Gh. Ialomițianu, fost ministru de Finanțe, despre punctele comune ale privatizărilor CFR Marfă și Oltchim

Data publicării:
ialomitianu

E o privatizare care a început prost și cred că se va termina mult mai prost, pentru că n-a fost nici transparență și, parcă, tot ce s-a făcut a fost cu dedicație. Unele schimbări în timpul jocului, chiar și acele anulări ale datoriilor. A fost reluată (privatizarea – n.r.) pentru că nu îndeaplineau condiția cei care s-au înscris”, a spus Gheorghe Ialomițianu, fost ministru al Finanțelor.

El a catalogat că situația de acum „e un joc de ping-pong”.

E o privatizare tip Oltchim, un circ care nu ne face bine. Devenim neserioși în fața organismelor internaționale”, a adăugat Ialomițianu.

El și-a motivat comparația celor două privatizări prin faptul că „nu a fost nimic transparent”.

Gheorghe Ialomițianu a mai spus că în angajamentele cu Fondul Monetar Internațional prevedeau privatizările Oltchim și CFR Marfă, însă în timpul mandatului său nu a fost impus un termen.

Știau foarte clar că nu se pot face privatizări, mai ales în perioada aceasta, pentru că e grea din punct de vedere financiar. Era angajamentul ferm al Guvernului Ponta, știau la ce se angajează și trebuia să fie responsabili către FMI. Noi nu ne-am angajat cu termene atât de scurte. Ori e vorba de incompetență, ori e vorba de a scăpa de niște companii, la orice preț și să le vinzi oricui ”, a mai declarat Ialomițianu.

Sursele Digi24 au precizat în această după-amiază că privatizarea CFR Marfă a eșuat, pentru că nu au fost îndeplinite condițiile de privatizare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri