Globalizare marca Apahida: Tortilla chips fabricaţi în România pentru americani, cu bani europeni

Data publicării:
nachos

Americanii cumpără de la noi mâncare inventată pe continentul lor. O fabrică de nachos din Cluj exportă de aproape cinci luni zeci de tone de chipsuri în Statele Unite. Dincolo de gustul care le e pe plac, americanii le cumpără de la noi şi pentru că produsele nu au gluten şi pot fi consumate şi când în timpul curelor de slăbire.


Fabrica românească de tortilla chips Sam Mills, creată cu fonduri europene la Apahida, furnizează din acest an produse pentru 50.000 de magazine din Statele Unite. Fabrica produce în fiecare zi cinci tone de chipsuri fără gluten, făcute din mălai, apă şi condimente aduse din Olanda.

Reţeta succesului pentru piaţa din Statele Unite are un ingredient după care americanii se dau în vânt: lipsa glutenului. „În Statele Unite ale Americii e un boom în momentul de faţă când vine vorba de a avea o dietă fără gluten, iar produsul nostru are această calitate. Nu sunt multe companii care oferă astfel de produse la un preţ atractiv, sub această formă”, explică Lucian Manţa, director de marketing la Sam Mills.

Chipsurile din Apahida nu ajung numai pe mesele americanilor, ci şi pe rafturile din România, Ungaria, Spania sau Belgia.

Fabrica de chipsuri care vinde gustări americanilor a fost făcută inclusiv cu bani europeni, prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), în cadrul unui proiect de 6,7 milioane de lei, reprezentând mai mult de un sfert din investiţie.

În afară de aceste produse, grupul românesc cu nume cu rezonanță americană mai produce paste făinoase, ulei de porumb şi apă îmbuteliată, pregătind pentru viitorul apropiat şi produse din carne congelată şi refrigerată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri