Grampet, firmă deținută de Gruia Stoica, a câștigat licitaţia pentru transportatorul feroviar de stat din Croaţia

Data publicării:
HZ diesel unit

Potrivit presei locale, companiile Rail Cargo din Austria și AWT din Cehia au făcut oferte, însă nu au îndeplinit condițiile necesare.

Valoarea tranzacției pentru 75% din acțiunile HZ Cargo Croația s-a ridica la aproximativ 190 de milioane de dolari, scrie International Railway Journal.

„În plus, rămânem în pole-position în competiţia pentru privatizarea operatorului feroviar de stat din Bulgaria, BDZ Cargo, unde aşteptăm continuarea privatizării după aşezarea situaţiei politice”, a spus Gruia Stoica, pentru Mediafax.

În luna iunie Gruia Stoica a anunţat că urmează să depună oferte pentru privatizarea companiilor feroviare de transport marfă din Bulgaria şi Croaţia, BDZ Cargo şi HZ Cargo, cu afaceri cumulate de 250 milioane euro şi un număr total de 10.000 de angajaţi.

Luna trecută, compania pe care Gruia Stoica o deţine, Grup Feroviar Roman - parte a grupului Grampet - a fost declarată câştigătoare în procesul de privatizare a CFR Marfă, oferind un preţ de 202 milioane euro pentru pachetul de 51% din acţiuni. De asemenea, şi-a asumat investiţii de 900 milioane lei, plus 1,5 milioane euro investiţii de mediu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri