Guvernul a adoptat bugetul pe 2021. Mai mulți bani pentru sănătate și transporturi alocați din Fondul de rezervă

Data actualizării: Data publicării:
florin citu gesticuleaza in timpul unei confrinte de presa la guvern
Premierul Florin Cîțu. Foto: InquamPhotos/ George Călin

Guvernul a adoptat în această seară bugetul pentru anul 2021, unmând ca documentul să ajungă în acest weekend în Palament. Premierul Florin Cîțu a anunțat că Ministerul Sănătății și cel al Transporturilor vor primi mai mulți bani din Fondul de rezervă al Guvernului.

În şedinţa de Guvern de astăzi am aprobat Legea bugetului de stat pe anul 2021, a anunţat Cîţu, la finalul şedinţei de Guvern organizate pentru acest scop.

În şedinţa de astăzi nu au fost modificări importante, deficitul rămâne acelaşi”, a adăugat el.

Din Fondul de rezervă au fost făcute câteva transferuri pentru finanţarea unor proiecte de investiţii care erau incluse în anumite anexe”, a spus Cîțu, adăugând că mai mulți bani vor ajunge la sănătate și la transporturi.

Bugetul Ministerului Sănătăţii a fost mai mare de la început, dar în şedinţa de astăzi au fost relocate câteva sume din Fondul de rezervă pentru câteva obiective în Ministerul Sănătăţii. Şi la Ministerul Transporturilor să ştiţi că a fost suplimentat bugetul, dar nu foarte mult, cu anumite obiective care au fost finanţate din fondul de rezervă la dispoziţia Guvernului. Suma totală care a fost modificată în jur de 200 - 300 milioane. Dar nu numai pentru aceste ministere, sunt mai multe proiecte care au fost finanţate din fondul de rezervă, proiecte care sunt importante pentru anumite comunităţi, proiecte care ajută la dezvoltarea anumitor localităţi”, a explicat el.

În şedinţa de astăzi nu au fost modificări importante, deficitul rămâne acelaşi şi am să citez din legea plafoanelor, din bugetul general consolidat cheltuielile totale sunt de 397.515 mii de milioane de lei şi cheltuielile de personal 109.511 (mii de, n.r.) milioane de lei. La bugetul de stat cheltuielile sunt 223. 702 milioane lei, iar cheltuielile de personal sunt 55.834,9 milioane lei”, a adăugat premierul.

Deficitul bugetului general consolidat e de 80 de mii de milioane de lei , nu s-a modificat nimic”, a mi spus el.

Cîțu a adăugat că proiectul de buget ar urma să ajungă în weekend la Parlament, pentru a fi votat.

Depinde de Birourile reunite care va fi calendarul. Eu sper ca bugetul să fie aprobat cât mai repede”, a spus el.

Întrebat dacă eventualele amendamente depuse de parlamentari ar putea duce la o creștere a deficitului, premierul a spus: „Nu cred ca trebuie sa depășim acest deficit, vom vedea atunci. Eu țin la acest deficit, este agreat în plan internațional”.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri