Klaus Iohannis, Ludovic Orban și Florin Cîțu discută azi despre rectificarea bugetară

Data actualizării: Data publicării:
sedinta-coronavirus-iohannis-guvernul-orban-presidency (3)
Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis va avea o ședință cu premierul Ludovic Orban și ministrul finanțelor, Florin Cîțu, pentru a discuta cu privire la rectificarea bugetară.

Administrația Prezidențială a anunțat miercuri dimineață că ședința va avea loc la ora 16:00.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va avea miercuri, 12 august a.c., ora 16:00, la Palatul Cotroceni, o ședință cu privire la rectificarea bugetară cu Prim-ministrul României, domnul Ludovic Orban, și cu Ministrul Finanțelor Publice, domnul Florin Cîțu”, a precizat sursa citată.

Luni, Orban anunţa că „rectificarea bugetară va fi adoptată în cursul acestei săptămâni”, după ce „Ministerul Finanţelor a finalizat raportul privind starea economică şi bugetară”.

„Din solicitările pe care le avem, sunt solicitări pertinente de creştere a alocărilor bugetare pe zona investiţiilor, în infrastructura de transport - sunt solicitări la Ministerul Transporturilor, a investiţiilor judeţene şi locale - aici este vorba de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei. De asemenea, vom aloca sume suplimentare în domeniul sănătăţii, în domeniul educaţiei şi în domeniul agriculturii, pentru că este necesară o majorare a bugetului Ministerului Agriculturii pentru plata despăgubirilor către fermierii ale căror ferme au fost afectate de secetă, şi mai sunt câteva măsuri în care avem ca obiectiv creşterea bugetului”, declara premierul, precizând că încă nu s-a luat o decizie legată de ce ministere vor pierde bani la rectificarea bugetară.

De asemenea, ministrul finanțelor declara în urmă cu patru zile că România va evita recesiunea tehnică și că economia își va reveni până la finalul anului, iar acest lucru va duce la creștere economică în 2021. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri