Ministrul Dragu și secretarul de stat Biriș merg la reuniunea miniștrilor de finanțe ai UE, cu tema Panama Papers

Data actualizării: Data publicării:
mossack fonseca panama 1

Reuniunea, una informală, va avea loc în Amsterdam. Pe lângă dosarele Panama miniștrii de Finanțe vor discuta și despre frauda la TVA sau consolidarea uniunii bancare.

Reuniunea va avea loc vineri și sâmbătă și va avea loc în cadrul Consiliul Afaceri Economice și Financiare (ECOFIN), potrivit unui comunicat la Ministerului de Finanțe.

”Ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu, participă în perioada 22-23 aprilie la reuniunea informală a ECOFIN, organizată la Amsterdam. Temele abordate vor fi: Consolidarea Uniunii Bancare, Dosarele Panama, Economie sustenabilă, Frauda la TVA, Pactul de Stabilitate și Creștere. Ministrul Finanțelor va fi însoțit de secretarul de stat pe probleme de fiscalitate, Gabriel Biriș”, informează instituția.

Statul Panama va adopta până în 2018 standarde internaționale de raportare fiscală. Țara central-americană va participa la schimbul automat de informații fiscale între țări, a afirmat, zilele trecute, președintele Juan Carlos Varela, într-un interviu acordat presei din Japonia.

Săptămâna acesta în Panama vor avea loc discuții între membrii OCDE și oficialii panamezi cu subiectul metodelor specifice pentru schimbul de informații. Acordul privind schimbul automat de informații fiscale, la care s-au alăturat aproximativ 100 de țări, va intra în vigoare în 2017.

Dezvăluirile recente privesc liste cu numele clienților cabinetului de avocatură panamez Mossack Fonseca. 11,5 milioane de documente ale acestui cabinet de avocatură au ajuns în mâinile jurnaliștilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri