Ministrul Transporturilor spune că metroul va circula în Drumul Taberei în iunie 2020: Nu mai accept alt termen sau altă scuză

Data actualizării: Data publicării:
metrou in București

La sediul Ministerului Transporturilor, au vut loc, marți, întâlniri cu toți factorii implicați în realizarea magistralelor de metrou M5 – Râul Doamnei – Eroilor și M6 - 1 Mai-Otopeni. În urma acestor întâlniri, ministrul Lucian Bode spune că, în acest moment, nu mai există niciun motiv pentru care să mai fie amânată darea în folosință a metroului în cartierul Drumul Taberei, care este programată pentru luna iunie a anului curent.

La minister s-a discutat despre stadiul de execuție și stadiul plăților la magistrala M5, iar în cazul magistralei M6 au fost trecute în revistă problemele existente și soluțiile aferente acestora, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Transporturilor.

Cu privire la magistrala M5 vă spun încă o dată că este un obiectiv foarte important care trebuie realizat atât pentru bucureșteni, cât și pentru toți cei care tranzitează Capitala și folosesc acest mijloc de transport. Vreau ca termenele pe care vi le-ați asumat să le respectați. Este o chestiune de respect și încredere reciprocă și, atât timp cât statul este partener onest și plătește la zi, așa și dumneavoastră trebuie să vă respectați ceea ce v-ați asumat prin contract sau mai bine zis prin multitudinea de acte adiționale la contract. Știu că este un obiectiv mult întârziat, iar ultimul termen pe care mi l-ați transmis trebuie să fie termenul final. Nu mai accept niciun alt termen sau altă scuză, în afară de iunie 2020”, a spus ministrul Lucian Bode.

Ministrul a spus că trebuie rezolvate urgent și toate problemele care țin pe loc procedurile pentru realizarea magistralei M6 - 1 Mai-Otopeni.

Pe lângă linia de cale ferată ce va lega Gara de Nord de Aeroportul Otopeni, magistrala M6 va fi un obiectiv foarte important de mobilitate pentru toți cei care vor dori să ajungă mai repede la principalul aeroport al țării. De aceea vă cer să promovați cu celeritate toate procedurile aferente acestui obiectiv și să rezolvați urgent toate problemele care au trenat până acum”, a spus ministrul Lucian Bode.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri