Ministrul Virgil Popescu: Sunt relativ optimist că economia României își va reveni până la sfârșitul anului

Data publicării:
ministrul Economiei, Virgil Popescu
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Virgil Popescu a vorbit la Digi24 despre economia României și a evidențiat câteva ramuri care funcționează foarte bine și care ar putea depăși recorduri din anul anterior. Printre acestea se numără industria automotive, turismul și investițiile publice. Acestea din urmă, spune ministrul, au funcționat constant, chiar și în timpul stării de urgență. Ministrul Economiei este optimist și spune că „economia României își va reveni până la sfârșitul anului”.

Virgil Popescu: Tot ce se întâmplă în Germania, în Europa, se vede în sepcial în zona de automotive din România, care este foarte legată de industria europeană de automotive. Și discutam cu reprezentanți ai acestei industrii și îmi spuneau că au comenzi de 120% și că mai angajează oameni.

E clar că dacă ei angajează să producă componente pentru industria auto, au piață în partea cealaltă, în Europa de Vest, să vândă. E clar că economiile din Europa de Vest au repornit și merg spre turație maximă.

Mă gândesc la turismul intern și vedem la televizor că litoralul este plin, zona de unde sunt eu – clisura Dunării – nu mai e loc, nu mai găsești rezervare, zona montană este plină... Abia aștept să văd rezultatele de la INS – iulie, august, septembrie. Cred că în această perioadă se va depăși un record de anul trecut. Probabil că din cauză că oamenii nu au mai plecat în afara țării și au preferat să fie mai prudenți, să-și petreacă vacanța în România.

Investițiile publice au funcționat, se lucrează și s-a lucrat inclusiv în starea de urgență în zona investițiilor publice, în zona investițiilor de drumuri. Acolo totul a mers ca și când nu s-ar fi întâmplat nimic.

Eu sunt relativ optimist că economia României își va reveni până la sfârșitul anului.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri