Motorina a revenit la prețul de înaintea eliminării compensării și diferența față de benzină s-a redus drastic

Data publicării:
statie de alimentare benzinarie
Foto: Getty Images

Cel mai ieftin litru de motorină standard putea fi cumpărat astăzi în România cu 7 lei și 19 bani, iar cel mai ieftin litru de benzină se vindea cu 6 lei și 48 de bani, după o nouă scădere a prețurilor.

Prețurile au scăzut și pentru sortimentele premium de carburanți: benzina extra se vindea începând cu 6,94 lei pe litru, în timp ce motorina extra începea de la 7,55 lei pe litru.

Motorina se vindea azi cu un preț întâlnit ultima dată la finalul lunii decembrie 2022. Odată cu 1 ianuarie și suspendarea compensării de 50 de bani oferită de stat, prețul mediu al motorinei a crescut la 7 lei și 57 de bani. După o scurtă perioadă de creștere la finalul lunii ianuarie, când motorina standard s-a vândut și cu 7,74 de lei pe litru, luna februarie a adus scăderi accentuate.

Prețul benzinei n-a suferit mari schimbări de la începutul anului. Pe 1 ianuarie, prețul mediu al benzinei standard era de 6 lei și 40 de bani, iar în perioada următoare fluctuațiile au fost mici.

Reducerea prețului motorinei a însemnat și reducerea decalajului de preț între cei doi carburnați. În prezent, diferența de preț dintre variantele standard ale benzinei și motorinei este de 71 de bani. Anul trecut, diferența dintre prețul benzinei și motorinei - creată în martie 2022, s-a apropiat și de 1,5 lei.

Editor : Vlad Mironescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri