Orban, despre compensarea sau amânarea la plată a unor obligații fiscale și bugetare: Nimeni nu va fi lăsat singur în fața riscurilor

Data actualizării: Data publicării:
grafic deficit bugetar economie
FOTO: Getty Images

Ludovic Orban a transmis, în mesajul adresat Parlamentului, că Guvernul va folosi toate resursele pentru a sprijini mediul economic afectat de criza globală provocată de coronavirus.

"Vom iniția negocieri cu Comisia Europeană, cu instituțiile financiare internaționale și cu entitățile bancare locale pentru a pregăti programe de sprijin pentru companiile din România.

În același timp, obligațiile de plată ale statului către cetățeni și companii vor fi onorate fără întărziere și fără nicio tergiversare birocratică. Dimpotrivă, în măsura posibilităților, vor fi compensate sau amânate la plată diverse obligații fiscale și bugetare datorate de persoanele fizice și juridice din România.

Niciun cetățean român, nicio companie din România și niciun angajat român nu va fi lăsat singur de Guvernul României în fața riscurilor economice globale provocate de COVID-19.", a transmis Ludovic Orban.

Potrivit acestuia, la nivelul Guvernului, împreună cu Administrația Prezidențială și cu celelalte instituții publice cu compentențe în domeniul economic și financiar, a fost realizată o consultare amplă și o analiză aprofundată a sectoarelor economice cele mai expuse la efectele epidemiei de Coronavirus și în perioada următoare va fi adoptat un Plan de măsuri de combatere a riscurilor economice generate de pandemia COVID-19.

Redactare Liviu Cojan

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri