Pariuri la Cupa Mondială Brazilia 2014. Franţa, Elveţia şi Portugalia, echipe pe care e bine să mizezi - Deutsche Bank

Data publicării:
wcup

Cupa Mondială înseamnă fotbal, dar mai ales bani. Dincolo de ce a investit Brazilia - 14 miliarde de dolari, cel mai mult pentru organizarea unui campionat de fotbal - sunt bani care pot fi făcuţi. Aşa că bancherii au început cu analizele: pe cine e bine să pariezi? Sunt câteva echipe favorite, dar tocmai pentru că sunt favorite câştigurile potenţiale sunt mici. Cine îşi asumă riscuri poate să meargă pe echipe din linia a doua, cu cote foarte bune.

În toate analizele Brazilia este dată ca favorită la câştigarea titlului; prin urmare, câştigurile ar fi cele mai mici, pentru că cei mai mulţi merg pe această variantă - cea sigură. Însă nu e un pariu bun, susţine o cercetare a Deutsche Bank obţinută de The Guardian, care vine cu propuneri ceva mai îndrăzneţe cu potenţial de câştiguri mari:

Franţa. Pe baza unor variabile, bancherii germani dau şanse de 7% la câştigarea Cupei Mondiale de către Les Bleues. La casele de pariuri, naţionala franceză este cotată cu şanse de 3,2%. Calculul probabilistic arată aşadar şanse duble, deci ar fi un pariu bun. Cota este de 25 la 1, adică pentru fiecare zece euro pariaţi sunt câştigaţi 250. O problemă ar fi că Franţa ar întâlni Germania sau Portugalia în sferturi, dar cu potenţial mare de câştig. Deutsche Bank susţine însă că varianta merită atenţie.

Un pariu cu bătaie dar cu potenţial mare ar fi, din perspectiva Deutsche Bank, Elveţia. Cota este de 100 la 1. E o echipă decentă şi are un traseu facil care o poate duce fără mari eforturi în semifinale, acolo unde poate face o surpriză, arată analiştii.

Portugalia lui Cristiano Ronaldo poate fi şi ea profitabilă. La casele de pariuri are în dreptul său şanse mici – 3,1% -, însă studiul băncii germane plasează naţionala iberică la 5%.

Însă calculele matematice nu sunt infailibile. Dacă ar fi aşa, atunci câştigătoare ar fi echipa a cărei jucători sunt cei mai valoroşi şi Spania ar fi campioana mondială, cu o valoare de piaţă combinată a jucătorilor de 675 de milioane de euro.

Pe locul doi ar fi Germania, cu 610 milioane. Abia pe trei ar fi favorita de la pariuri, Brazilia, cu jucătorii săi evaluaţi la circa jumătate de miliard de euro, potrivit datelor compliate de TIME. Jucătorii de la Cupa Mondială 2014 au o valoare însumată de 7,1 miliarde de euro. Dar uneori un jucător cotat mai slab poate avea zile mai bune decât o vedetă de primă mărime, iar aceasta poate fi diferenţa dintre victorie şi înfrângere.

Business Club

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri