Primul feribot lansat la apă de Damen Galați

Data publicării:
feribot 1

Nava "Veteran", cum a fost numită de canadienii care au comandat-o, are o lungime de 80 de metri şi o lăţime de 17 metri.

Este o premieră atât pentru Damen Galaţi cât şi pentru client, după cum vedeţi este un client din Canada, e o primă colaborare cu guvernul din Newfoundland şi Labrador. Noi sperăm, pe lângă cele două nave, să continuăm colaborarea şi să avem multe nave româneşti care să navigheze în zona canadiană”, a spus Florin Spătaru, director Resurse Umane Damen Galaţi.

Feribotul la care s-a lucrat mai bine de un an va ajunge peste câteva săptămâni în Canada. Nava poate transporta 200 de pasageri şi 64 de maşini. În plus, este prevăzută şi cu un spărgător de gheaţă modern.

Ce este special este că acest feribot va opera în Newfoundland. Şi acolo condiţiile meteo sunt foarte dificile: vânturi puternice, gheaţă”, a spus Henk Grunstra, director producţie Olanda.

Nici măcat ploaia torenţială nu i-a împiedicat pe gălăţeni să vadă lansarea feribotului.

Mi-a plăcut destul de mult. Toată lansarea. (Reporter: Și vrei și tu să lucrezi la o astfel de navă?) Ehhh, când o să fiu mai mare, dacă mă lasă mama”, a spus un prichindel.

Reprezentanţii Şantierului Naval Damen din Galaţi nu au vrut să spună cât au plătit canadienii pentru acest feribot. Cert este că în luna iunie va fi lansată o altă navă asemănătoare, comandată tot de reprezentanţii Guvernului Provinciei Newfoundland şi Labrador din Canada. În acest an, şantierul din Galaţi are comenzi pentru construirea a 30 de nave şi remorchere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri