Traficul aerian își revine. Peste 3 milioane de pasageri au trecut prin aeroporturile „Henri Coandă” și Băneasa de la începutul anului

Data publicării:
check-in queue at the airport
Traficul aerian își revine după pandemie FOTO: Getty Images

Ridicarea restricțiilor se reflectă și în evoluția traficul aerian. Astfel, Compania Națională de Aeroporturi București anunță că, în primele patru luni ale acestui an, valorile de trafic de pe aeroporturile „Henri Coandă” și Băneasa au depășit 3 milioane de pasageri.

Potrivit companiei, evoluţia pozitivă a traficului a dus la rezultate pozitive, peste valorile bugetate. Astfel, rezultatele financiare înregistrate de CNAB la 4 luni arată o cifră de afaceri de 50,2 milioane de euro, faţă de 33,12 milioane de euro bugetat şi un profit brut dublu față de cel bugetat, de aproape 16 milioane de euro.

Directorul general al companiei, George Dorobanțu, a declarat că s-a redus decalajul față de 2019, cel mai bun an din istoria traficului aerian, și s-a ajuns la 80% față de acel nivel.

Totodată, compania anunță investiții pentru perioada următoare. Sunt vizate, printre altele, creșterea capacității de procesare a pasagerilor, modernizarea benzilor de bagaje, dar și digitalizarea sistemului de informaţii.

Trafic crescut pe aeroporturile „Henri Coandă” și Băneasa

  • ianuarie-aprilie 2022: peste 3 milioane de pasageri

CN Aeroporturi București recuperează pierderile din pandemie

  • cifră de afaceri: 50,2 mil. euro (33,12 mil. euro bugetat)
  • profit brut: 15,81 mil. euro (7,76 mil. euro bugetat)

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri