Sari la conținut

Schimbarea anunțată de Uber, în România, începând de miercuri, 14 februarie

Uber introduce „upfront pricing” - posibilitatea de a vedea tariful exact al curselor înainte de a plasa o comandă, începând de miercuri, 14 februarie. Până acum, utilizatorii puteau vedea doar o estimare a tarifului. 

German Court Bans Uber Service Nationwide

Foto: Guliver/GettyImages

Uber introduce și pentru pasagerii din România „upfront pricing” - posibilitatea de a vedea tariful exact al curselor înainte de a chema o mașină. Până acum, utilizatorii puteau vedea doar o estimare a tarifului. Începând de miercuri, 14 februarie, aplicația Uber va arăta costul exact al unei curse înainte de a plasa o comandă, anunță reprezentanții Uber, într-un comunicat.

Astfel, o cursă de la Dristor până la Gara de Nord, într-o oră de vârf, va fi de 15,63 de lei. O cursă de la Piața Victoriei până la aeroport va fi de 26,09 lei.

Odată introdusă destinația, tariful afișat de aplicație va arăta o sumă exactă, care va include:

  • distanța până la destinație, incluzând aici opririle multiple

  • timpul estimat pe baza valorilor istorice de trafic

  • tarifarea dinamică, atunci când e cazul

  • eventuale reduceri promoționale


Atunci când intervine tarifarea dinamică, aplicația Uber va afișa suma exactă și mesajul că tarifele sunt mărite ca urmare a cererii mari. Atunci când tariful dinamic depășește 3 X tariful de bază, utilizatorii vor fi notificați despre asta și li se va cere confirmarea.

În situațiile în care pasagerii modifică destinația, adaugă o oprire pe parcurs sau timpul petrecut în cursă e mai lung decât cel estimat, aplicația va actualiza corespunzător valoarea totală a cursei.

Compania Uber a fost fondată în 2009 în Statele Unite ale Americii, cu scopul de a rezolva o problema simplă - cum poți comanda o cursă la atingerea unui buton.

Din februarie 2015, Uber este şi în România, în Bucureşti și, din 2016 și la Cluj, Brașov și Timișoara.