Schimbarea anunțată de Uber, în România, începând de miercuri, 14 februarie

Data publicării:
Barcelona Cabs Strike Against Uber Taxi App
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Uber introduce „upfront pricing” - posibilitatea de a vedea tariful exact al curselor înainte de a plasa o comandă, începând de miercuri, 14 februarie. Până acum, utilizatorii puteau vedea doar o estimare a tarifului. 

German Court Bans Uber Service Nationwide
Foto: Guliver/GettyImages

Uber introduce și pentru pasagerii din România „upfront pricing” - posibilitatea de a vedea tariful exact al curselor înainte de a chema o mașină. Până acum, utilizatorii puteau vedea doar o estimare a tarifului. Începând de miercuri, 14 februarie, aplicația Uber va arăta costul exact al unei curse înainte de a plasa o comandă, anunță reprezentanții Uber, într-un comunicat.

Astfel, o cursă de la Dristor până la Gara de Nord, într-o oră de vârf, va fi de 15,63 de lei. O cursă de la Piața Victoriei până la aeroport va fi de 26,09 lei.

Odată introdusă destinația, tariful afișat de aplicație va arăta o sumă exactă, care va include:

  • distanța până la destinație, incluzând aici opririle multiple

  • timpul estimat pe baza valorilor istorice de trafic

  • tarifarea dinamică, atunci când e cazul

  • eventuale reduceri promoționale


Atunci când intervine tarifarea dinamică, aplicația Uber va afișa suma exactă și mesajul că tarifele sunt mărite ca urmare a cererii mari. Atunci când tariful dinamic depășește 3 X tariful de bază, utilizatorii vor fi notificați despre asta și li se va cere confirmarea.

În situațiile în care pasagerii modifică destinația, adaugă o oprire pe parcurs sau timpul petrecut în cursă e mai lung decât cel estimat, aplicația va actualiza corespunzător valoarea totală a cursei.

Compania Uber a fost fondată în 2009 în Statele Unite ale Americii, cu scopul de a rezolva o problema simplă - cum poți comanda o cursă la atingerea unui buton.

Din februarie 2015, Uber este şi în România, în Bucureşti și, din 2016 și la Cluj, Brașov și Timișoara.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri