News Alert 14 copii și un profesor au fost uciși într-un atac armat la o școală din Texas

Data actualizării: Data publicării:
agenți fbi lângă un indicator pentru autobuze școlare
19 copii și doi adulți, uciși într-o școală din Texas. Foto: Profimedia Images

14 elevi și un profesor au fost uciși, marți, după ce un bărbat înarmat a deschis focul la o școală primară din Texas, relatează BBC. Atacatorul, înarmat cu un pistol și o pușcă, a murit după ce a fost împușcat de polițiști, spune guvernatorul statului, Greg Abbott.

Atacatorul, în vârstă de 18 ani, a ucis 14 elevi și un profesor la școala primară Robb din orașul Uvalde, din apropiere de San Antonio.

Guvernatorul din Texas, Greg Abbott, a anunțat că suspectul a fost ucis de polițiștii care au intervenit la fața locului.

Cetățenii au fost rugați să nu se apropie de zonă pentru ca poliția să poată desfășura investigația.

Atacul de marți vine în condițiile în care violențele cu arme de foc sunt din nou în creștere în Statele Unite, o țară cunoscută pentru faptul că astfel de atacuri sângeroase au loc frecvent, ca urmare a legilor foarte laxe în domeniul armelor și munițiilor. Texas, de altfel, este unul dintre statele americane cu cele mai relaxate legislații privind posesia de arme de foc.

Școala a fost evacuată în urma atacului, iar mai mulți alți elevi au ajuns la spital. O femeie de 66 de ani se află în stare critică la un spital din San Antonio, în urma acestui atac.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri