Galerie Foto 400 de morți în inundațiile istorice din Africa de Sud. Prin mormanele de noroi, oamenii încă își caută rudele: "Săpăm până-i găsim"

Data publicării:
distrugeri dupa inundatii in africa de sud
Peste 400 de oameni au murit în urma celor mai grave inundaţii produse vreodată în Africa de Sud. FOTO: Profimedia Images

Peste 400 de oameni au murit în urma celor mai grave inundaţii produse vreodată în Africa de Sud. Ploile torenţiale căzute în ultimele zile pe coasta estică au atins un nivel fără precedent în mai bine de 60 de ani. Inundațiile au lăsat în urmă peisaje devastate, în timp ce morgile orașelor afectate se confruntă cu un aflux de cadavre. Oamenii continuă să caute disperați rudele pierdute, dar speranțele de a-i găsi în viață sunt tot mai reduse.

Bonakele Mtshali era plecată la o înmormântare când apa i-a măturat casa de pe deal, cu tot cu cele două fete ale femeii.

Una dintre ele, de 17 ani a fost găsită moartă lângă râu, câteva zile de la tragedie.

Fiica lui Mtshali a fost una dintre cele aproximativ 400 de persoane care și-au pierdut viața în ploile extrem de puternice care au lovit coasta, lăsând aproximativ 13.600 de persoane fără adăpost și numeroase familii în doliu după rudele pierdute. 

Peste 400 de oameni au murit în urma celor mai grave inundaţii produse vreodată în Africa de Sud. FOTO: Profimedia Images
Peste 400 de oameni au murit în urma celor mai grave inundaţii produse vreodată în Africa de Sud. FOTO: Profimedia Images

Despre cea de-a doua fiică, în vârstă de 11 ani, Bonakele Mtshali nu știe încă nimic. Femeia și-a pierdut speranța de a o mai găsi în viață.

"Mă simt amorțită, pustiită. Pierderea este prea profundă", a spus ea pentru Reuters în timp ce privește pierdută undeva în depărtare. Din casa ei a rămas doar un morman de moloz căzut într-o groapă.

"Nu pot să fac nimic decât să-mi caut în continuare fiica cea mică, să le pot îngropa împreună", a adăugat ea.

Sud-africanii încă mai caută supraviețuitori, iar guvernul a mobilizat fonduri de urgență pentru a aduce ajutor miilor de oameni fără adăpost, energie electrică sau apă - o tragedie despre care experții avertizează că se va repeta din cauza schimbărilor climatice.

Pentru alții, speranțele nu mai există, odată ce și-au găsit morți rude sau prieteni.

"Corpul era gol și acoperit de nisip. Dar am putut vedea că era sora mea. I-am acoperit trupul și am luat-o", a spus un tânăr.

"Nu ne oprim să săpăm. Vom săpa până îl găsim", a afirmat o femeie care își caută nepotul, pe care nu îl mai găsește de marți. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri