„A văzut o faţă arabă, un copil, şi a vrut să-i ia viaţa”. Mama lui Nahel spune că îl învinovățește doar pe polițistul care a tras

Data actualizării: Data publicării:
Femeie în alb cu mâna la piept
Mounia, mama lui Nahel spune că îl învinovățește doar pe polițistul care i-a ucis fiul pentru tragedie. Foto: Profimedia Images

Mama tânărului de 17 ani de origine algeriană ucis de poliţia franceză îl consideră vinovat doar pe ofiţerul care i-a împuşcat fiul pentru moartea acestuia, o tragedie care a generat patru nopţi consecutive de revolte şi a reaprins dezbaterea despre discriminare.

Băiatul, Nahel, a fost împuşcat mortal când a fost oprit în trafic, marţi dimineaţă, în suburbia pariziană Nanterre. Imaginile din timpul incidentului filmate de un trecător au arătat doi ofiţeri stând pe partea şoferului maşinii, dintre care unul a tras cu arma în şofer, deşi nu părea să fie în niciun pericol.

Ofiţerul a spus că a tras cu pistolul de teamă că băiatul ar da peste cineva cu maşina, potrivit procurorului din Nanterre Pascal Prache.

„Nu dau vina pe poliţie, dau vina pe o singură persoană, pe cea care i-a luat viaţa fiului meu”, a spus mama lui Nahel, Mounia, la postul de televiziune France 5 într-un interviu, conform CNN.

Mounia, ca şi alţi activişti, crede că rasa fiului ei a fost un factor în uciderea lui. Presa franceză a relatat că Nahel era de origine algeriană, iar Ministerul de Externe a emis joi o declaraţie prin care transmite condoleanţe familiei lui Nahel.

„A văzut o faţă arabă, un copil, şi a vrut să-i ia viaţa”, a spus ea, referindu-se la poliţistul care a tras cu arma.

„Uciderea tinerilor astfel, cât va dura asta?”, aa firmat ea, adăugând: „Câte mame vor fi ca mine?”

Procurorul Pascal Prache a spus că se crede că ofiţerul a acţionat ilegal utilizând arma. În prezent, el se confruntă cu o anchetă oficială pentru ucidere voluntară şi a fost plasat în arest preventiv.

Laurent-Franck Lienard, avocatul ofiţerului acuzat că l-a împuşcat pe Nahel, a declarat postului de radio francez RTL că acesta a acţionat „în conformitate cu legea”. El a susţinut că urmărirea penală a clientului său a fost „politică” şi a fost folosită ca o modalitate de a calma tensiunile violente.

El a adăugat că clientul său a fost „devastat” de moartea lui Nahel şi nu a vrut să-l omoare.

„A comis o acţiune într-o secundă, într-o fracţiune de secundă. Poate că a făcut o greşeală, justiţia va stabili”, a afirmat Lienard.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri