„Am fost subminat”. Președintele Joe Biden glumește pe seama căzăturii sale. Reacția surprinzătoare a lui Donald Trump

Data actualizării: Data publicării:
Jo Biden imită jogging-ul
Joe Biden a glumit pe seama căzăturii sale din timpul unei ceremonii la Colorado. Foto: Profimedia Images

Președintele Joe Biden a spus că se simte bine după ce s-a împiedicat și a căzut la un eveniment în statul Colorado, joi. Liderul de la Casa Albă a făcut chiar o glumă pe propria seamă, spunând că a fost „subminat”, un joc de cuvinte folosind „sandbag” (sac de nisip) și expresia „to be sandbagged” (a fi tratat nedrept, subminat sau forțat la o acțiune).

Biden, în vârstă de 80 de ani, s-a împiedicat de un sac de nisip în timpul unei ceremonii de înmânare de diplomă la academia aviației americane din Colorado. El a fost ajutat să se ridice de membrii Secret Service și a părut că nu este rănit după această căzătură.

Timp de o oră și jumătate, el a strâns mâinile cadeților și le-a înmânat diplomele. Ulterior, a fost văzut mergând înapoi spre locul său fără ajutor și alergând ușor către mașină după încheierea ceremoniei.

„Am fost subminat!”, a glumit președintele american în fața reporterilor veniți la Casa Albă în acea seară.

„Era doar un sac de nisip pe scenă în timp ce președintele dădea mâna cu cadeții. Președintele e bine”, a precizat și directorul pentru comunicare de la Casa Albă, Ben LaBolt.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre a spus că președintele s-a urcat un avion „cu un zâmbet până la urechi”, deși unul dintre reporteri a făcut precizarea că Biden nu a mai răspuns la întrebări înainte de plecare.

Cum au comentat republicanii Trump și DeSantis

Fostul președinte Donald Trump, principalul contracandidat al lui Biden și în 2024, a reacționat la incident în timpul unui eveniment de campanie în statul Iowa, spunând că „toată treaba a fost nebunească”.

„Sper că nu a fost rănit. Nu e prea inspirațional”, a spus fostul președinte SUA. Trump însuși are 76 de ani și îl atacă deseori pe rivalul său pe subiectul vârstei sale înaintate, astfel că reacția lui ceva mai înțelegătoare, de această dată, este surprinzătoare.

„Trebuie să ai grijă – nu vrei să ți se întâmple așa ceva. Chiar și dacă trebuie să mergi pe vârfuri pe rampă”, a spus Trump, referindu-se cel mai probabil, la un moment din propria președinție când a fost văzut mergând încet la ieșirea de pe o scenă în 2020, iar acest lucru a provocat multe reacții în presa americană.

Și guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a profitat de ocazie și a recționat. DeSantis este principalul rival al lui Trump pentru nominalizarea republicanilor în alegerile din 2024.

„Sperăm și îi dorim lui Joe Biden o recuperare rapidă la orice rană ar fi suferit. De asemenea, dorim și Statelor Unite o recuperare rapidă la toate problemele pe care le suferă din cauza lui Joe Biden și politicilor lui”, a transmis DeSantis.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri