Galerie Foto Amploarea dezastrului din Baltimore. Cum se vede din satelit podul care s-a prăbușit după ce un vas s-a izbit violent de el

Data actualizării: Data publicării:
imagine din satelit cu podul din baltimore
Podul Francis Scott Key din Baltimore, cu o lungime de 2,57 km, s-a prăbuşit, marţi, după ce un cargobot s-a izbit violent de acesta. FOTO: Profimedia Images

Au apărut imagini din satelit care arată amploarea dezastrului din Baltimore, unde un cargobot s-a izbit violent de podul Francis Scott Key marți. 

Prima fotografie a fost făcută pe 26 martie 2024, iar cea de-a doua pe 3 noiembrie 2023. FOTO: Profimedia Images
Prima fotografie a fost făcută pe 26 martie 2024, iar cea de-a doua pe 3 noiembrie 2023. FOTO: Profimedia Images

 

Podul Francis Scott Key din Baltimore, cu o lungime de 2,57 km, s-a prăbuşit, marţi, după ce un cargobot s-a izbit violent de acesta. Potrivit oficialilor din statul Maryland, nava a apucat să transmită un semnal SOS înainte de impact, iar autoritățile au reușit să încetinească fluxul de trafic, împiedicând mai multe vehicule să cadă în apă.

profimedia-0859792715
Prima fotografie a fost făcută pe 26 martie 2024, iar cea de-a doua pe 3 noiembrie 2023. FOTO: Profimedia Images

Oficialii au reușit să încetinească fluxul de trafic, împiedicând mai multe vehicule să cadă în apă.

Pe pod se aflau echipaje de muncitori care efectuau lucrări de reparație a carosabilului. Cel puțin șase muncitori sunt încă dispăruți și căutați de salvatori în apele râului Patapsco. Doi muncitori au fost scoși din apă, unul fiind în stare gravă la spital.

Joe Biden a declarat marți, în urma prăbușirii podului din Baltimore, că operațiunea de căutare și salvare continuă. De asemenea, președintele SUA a explicat că a fost un accident și că podul va fi reconstruit.

Nava care a lovit podul din Baltimore marți dimineață, provocând prăbușirea lui, a fost implicată și într-o coliziune în Belgia, în timp ce părăsea portul din Anvers, în 2016.

Podul Francis Scott Key traversează râul Patapsco până în portul Baltimore. Podul s-a deschis în 1977 și poartă numele autorului „The Star-Spangled Banner”, imnul național al Statelor Unite. Se crede că Scott Key a stat în apropierea locului în care avea să se construiască podul atunci când a fost martor la bombardarea Fort McHenry, în 1814 (în timpul războiului anglo-american dintre 1812-1815), moment care l-a inspirat să scrie imnul național al SUA.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri