Anchetă de amploare în Paris, după ce un bărbat a furat un computer în care erau planurile de securitate pentru Jocurile Olimpice 

Data publicării:
Jocurile Olimpice 2024, Furtul de date de securitate
Anchetă de amploare în Paris, după ce un bărbat a furat un computer în care erau planurile de securitate pentru Jocurile Olimpice. FOTO: Profimedia Images

Un bărbat suspectat că a furat un computer care conţinea planurile de securitate pentru Jocurile Olimpice a fost dus la Tribunalul din Paris pentru a fi judecat, potrivit BFM TV. Decizia instanţei cu privire la acuzaţiile care i se aduc nu a fost făcută publică, scrie lequipe.fr.

Cazul a stârnit reacţii de amploare după ce o sursă din cadrul poliţiei a indicat că în geantă se aflau un computer şi două stick-uri USB care conţineau planurile de securitate ale poliţiei municipale din Paris pentru Jocurile Olimpice de la Paris, scrie News.ro.

Bărbatul a fost arestat de către anchetatorii de la serviciul regional de securitate a transporturilor (SRT).

"Suspectul, de naţionalitate marocană, era în vizorul poliției pentru furturi de bagaje la Gare du Nord", a precizat furnizorul de ştiri. Potrivit BFMTV, geanta aparţinând acestui inginer al Primăriei din Paris a fost găsită, dar fără computerul său şi stick-urile USB.

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a cerut inspectoratului general al oraşului să ancheteze aceste "încălcări dovedite ale procedurilor interne de securitate".

Primarul ia în considerare "sancţiuni" în funcţie de concluziile la care se va ajunge.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri