Angela Merkel a cerut să stea jos în timpul ceremoniei de primire a prim-ministrului Danemarcei

Data publicării:
New Danish Prime Minister Mette Frederiksen Meets Angela Merkel
Angela Merkel, la întâlnirea cu prim-ministrul Danemarcei, a cerut să stea pe scaun la momentul intonării imnurilor celor două țări (Foto: Omer Messinger/Getty Images)

Cancelarul german Angela Merkel a stat jos în timpul ceremoniei de primire a prim-ministrului danez Mette Frederiksen, o încălcare a protocolului, la o zi după ce a tremurat incontrolabil în timpul unei întâlniri cu premierul finlandez Antti Rinne, pentru a treia oară în ultima lună, conform Reuters, citat de MEDIAFAX.

Conform procolului, cancelarul şi prim-ministrul ar fi trebuit să stea în picioare în timpul paradei militare organizate pentru întâmpinarea invitatului oficial la Berlin.

Prim-ministrul danez Mette Frederiksen a stat alături de Angela Merkel pe tot parcursul ceremoniei. Ulterior, cele două au intrat în clădirea cancelariei germane.

Angela Merkel a fost surprinsă tremurând incontrolabil, pentru a treia oară în ultimele săptămâni, miercuri, în timpul ceremoniei de întâmpinare a prim-ministrului finlandez la Berlin. Un purtător de cuvânt al Guvernului german a transmis în urma incidentului de miercuri că Angela Merkel se simte bine şi că întâlnirea oficială cu Rinne va continua conform programului.

Cancelarul german a fost văzută tremurând prima dată în timpul unei întâlniri oficiale cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, care a avut loc la Berlin. În urma acestui episod, Merkel a transmis că şi-a revenit, fiind doar un caz de deshidratare.

Situaţia s-a repetat după opt zile, când Angela Merkel a tremurat incontrolabil în timpul unei ceremonii oficiale desfăşurate în Berlin.

Sursă: MEDIAFAX

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri