Armata rusă face „mici avansuri” în Harkov. Industria de apărare a Moscovei, afectată de sancțiunile economice

Data actualizării: Data publicării:
Tancuri rusești transportate cu trenul
Industria de apărare a Rusiei întâmpină dificultăți în înlocuirea tehnicii de luptă distruse în Ucraina. Foto: Profimedia Images

Asaltul asupra „pungii” din jurul orașului Severodonețk, create de înaintarea rusă în Donbas, rămâne principalul efort operațional al Rusiei, se arată în analiza de marți a ministerului britanic al Apărării referitoare la evoluția războiului din Ucraina. În același timp, forțele din Grupul de Vest al armatei ruse au reușit să facă „mici avansuri” în sectorul Harkov pentru prima oară în ultimele săptămâni.

Ministerul britanic al Apărării mai arată că pe 10 iunie, prim-vicepreședintele Comisiei Militare Industriale a Rusiei a emis o predicție referitoare la creșterea cheltuielilor militare ale Rusiei cu 600-700 de miliarde de ruble (în jur de 10-12 miliarde de euro), ceea ce ar corespunde unei majorări cu 20% a bugetului apărării Federației Ruse.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În acest fel, investițiile guvernamentale ar permit o mobilizare treptată a industriei de apărare ruse, astfel încât să facă față cererilor cauzate de războiul din Ucraina.

Cu toate acestea, industria de apărare rusă ar putea avea dificultăți în îndeplinirea acestor sarcini, în parte datorită efectelor sancțiunilor economice impuse Moscovei, dar și din cauza lipsei de expertiză.

Producerea de echipamente optice de înaltă calitate ori de electronică avansată rămâne în continuare o provocare pentru industria de apărare a Rusiei, ceea ce ar putea împiedica eforturile de înlocuire cu succes a echipamentelor și tehnicii de luptă distruse în Ucraina, se arată în analiza ministerului britanic al Apărării.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri