Armata Ucrainei spune că a interceptat discuții ale soldaților ruși despre uciderea prizonierilor de război

Data actualizării: Data publicării:
profimedia-0664904943
Vehicule militare rusești în Crimeea. Foto: Profimedia Images

Serviciile de informații militare ale Ucrainei spun că au interceptat comunicații ale forțelor armate ruse, în care se vorbește despre un ordin pentru uciderea prizonierilor de război ucraineni în orașul Popasna, din regiunea Lugansk, unde s-au concentrat acum atacurile Rusiei, relatează CNN.

„Direcția principală de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei a primit o interceptare audio a unei conversații a ocupanților, care se referă la ordinul de a ucide toți prizonierii de război ai Forțelor Armate ale Ucrainei care se află în captivitate în zona Popasna (Regiunea Lugansk),” au scris serviciile de informații militare ucrainene pe Twitter.

„Aceasta este o crimă de război flagrată, o încălcare a dreptului internațional și o altă dovadă clarărușii sunt ucigași, violatori și jefuitori”, se arată în postare.

În presupusa înregistrare audio se aud vocile unor soldați ruși care spun: „Ce să-ți spun, la naiba, îl ții pe cel mai în vârstă dintre ei și îi lași pe restul să plece pentru totdeauna. Lasă-i să plece de tot, la naiba, ca să nu-i mai vadă nimeni, nici rudele.”

CNN nu a putut verifica autenticitatea înregistrării și a contactat Ministerul rus al Apărării pentru comentarii.

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a lansat anterior o presupusă interceptare a comunicațiilor unui comandant al unei unități terestre ruse, care a spus că avioanele rusești intenționează să „niveleze totul până la sol” în jurul uzinei Azovstal, o redută a apărătorilor ucraineni din orașul asediat Mariupol.

De asemenea, SBU a difuzat presupuse convorbiri radio interceptate ale soldaților ruși, în care aceștia vorbeau despre uciderea și violarea civililor, susținând acuzațiile internaționale privind crime de război comise de trupele ruse.

Serviciul de informații externe al Germaniei a interceptat, de asemenea, presupuse comunicații radio în care soldații ruși vorbeau despre împușcarea soldaților și a civililor în Ucraina.

Observatorii militari au constatat trupele ruse folosesc comunicații nesecurizate în Ucraina.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri