Autoritățile chineze susțin că „nu este nevoie de vaccinarea în masă a populației Chinei împotriva Covid-19”

Data actualizării: Data publicării:
bătrân cu mască împotriva coronavirus în China
Foto: Getty Images

Autoritățile din China au anunțat că nu vor vaccina întreaga populație împotriva noului coronavirus, ci doar pe angajații din sistemul medical și persoanele din domeniile cu risc crescut, relatează CNN.

„De la primul val de îmbolnăviri cu Covid-19 din Wuhan, China a supraviețuit impactului cu boala în repetate rânduri. În acest moment nu există nevoia unui vaccinări în masă, deși acest lucru ar putea să se schimbe”, a spus șeful Centrului pentru Controlul și Prevenția Bolilor din China, Gao Fu.

Numărul infectărilor a rămas constant scăzut încă din primăvară, iar puținele focare care au mai apărut sporadic în unele zone ale țării au fost imediat carantinate la nivel general. Sâmbătă Beijingul a raportat 80 de cazuri noi, dintre care doar 10 simptomatice, toate fiind cazuri „importate”.

Fu a precizat că posibilele doze de vaccin vor fi prioritizate pentru angajații din sistemul sanitar, cetățenii chinezi care lucrează în străinătate în zone de risc și alte persoane care lucrează în domenii cu risc crescut precum restaurante și școli.

Editor: Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri