Avertizare de călătorie pentru românii care merg în Grecia: Se anunță proteste de amploare în Atena

Data publicării:
peisaj cu atena
Decizia a fost luată pe fondul unui anunţ al simpatizanţilor grupării de extremă dreapta „Zorii aurii” privind organizarea unei manifestaţii în Atena. FOTO: Shutterstock

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează ori care intenţionează să călătorească în Republica Elenă că Poliţia Locală a emis a avertizare cu privire la existenţa unui risc crescut de producere a unor proteste violente în Atena, în ciuda interzicerii oricărui miting public sau marş de protest în centrul capitalei, pentru zilele de sâmbătă şi duminică.

Potrivit unui comunicat al MAE, decizia a fost luată pe fondul unui anunţ al simpatizanţilor grupării de extremă dreapta „Zorii aurii” privind organizarea unei manifestaţii în Atena, sâmbătă, începând cu ora 19:00.

„Având în vedere aceste aspecte, precum şi manifestaţiile anunţate de organizaţiile studenţeşti şi de reprezentanţii fermierilor eleni, se configurează o situaţie tensionată, cu posibile riscuri pentru siguranţa publică”, se arată în comunicat.

Cetăţenii români sunt sfătuiţi să respecte recomandările autorităţilor locale şi să urmărească informaţiile actualizate privind eventualele restricţii de circulaţie, consultând pagina oficială de Internet a Poliţiei Rutiere https://www.astynomia.gr/?lang=en.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena (+302106714035) şi Consulatului General al României de la Salonic (+302310340088). De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de urgenţă al Ambasadei României la Atena (+306978996222) şi Consulatului General al României de la Salonic (+306946049076).

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet www.mae.ro (Sfaturi, alerte de călătorie), https://atena.mae.ro, https://salonic.mae.ro.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri