Bărbat cu cetăţenie română şi maghiară, condamnat la 15 ani de închisoare și căutat pentru acte de terorism, a fost reţinut în Ungaria

Data publicării:
Bărbăt cu mâinile prinse în cătușe, la spate.
Foto: GettyImages

Un bărbat căutat pentru infracţiuni de terorism, aflat pe lista celor mai căutate 50 de persoane ale Poliţiei Ungare, a fost reţinut în Ungaria, potrivit unui comunicat al Biroului Naţional de Investigaţii al Poliţiei Ungare. El a fost condamnat în luna martie de către Tribunalul din Budapesta la 15 ani de închisoare, în calitate de al treilea inculpat în cadrul procesului reluat în primă instanţă pentru comiterea unui act de terorism.  

Potrivit comunicatului preluat de site-ul police.hu, infractorul a fost membru al unei mişcări radicale naţionale care purta numele de Hunnia, lansată în anul 2007, de care se asociază o serie de infracţiuni violente comise în perioada 2007-2008.

István Sz. E., în vârstă de 41 de ani, cu dublă cetăţenie, română şi maghiară, a fost condamnat, în luna martie a acestui an, de către Tribunalul din Budapesta, la 15 ani de închisoare, în calitate de al treilea inculpat în cadrul procesului reluat în primă instanţă pentru comiterea unui act de terorism. Acuzatul nu s-a mai prezentat în faţa instanţei, s-a ascuns, iar organele competente nu l-au mai găsit, potrivit sursei citate.

Bărbatul a fost reţinut, marţi, de poliţiştii Biroului Naţional de Investigaţii cu ajutorul Centrului de Combatere a Terorismului din Ungaria (TEK), în localitatea Kutasó, judeţul Nógrád, unde lucra ca zilier la o fermă de ovine.

În apropiere, i s-a găsit şi autoturismul pe care îl ascunsese într-un tufiş fără număr de înmatriculare.

După ce a fost prins de către unitatea operativă TEK, bărbatul a fost reţinut de către poliţişti locali, se arată în comunicat.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri