Ben Wallace: Invazia rusească e încetinită și nu are „impactul strategic” scontat de Moscova, iar forțele rusești sunt „în dezordine”

Data actualizării: Data publicării:
Ben Wallace face declarații.
Ministrul britanic al apărării, Ben Wallace. Foto: Profimedia

Invazia Ucrainei de către Rusia „este în urma calendarului”, iar forțele lui Vladimir Putin „sunt în dezordine”, a spus secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace, pentru Sky News.

Wallace a spus că invazia lansată săptămâna trecută nu are „impactul strategic” la care se aștepta Moscova.

Declarația vine după ce Ministerul Apărării a făcut o actualizare cu situația de pe teren din Ucraina.

„Majoritatea forțelor terestre ale lui Putin rămân la mai mult de 30 km la nord de Kiev, avansul lor fiind încetinit de forțele ucrainene care apără aerodromul Hostomel, un obiectiv cheie al Rusiei din prima zi a conflictului”, potrivit oficialilor britanici.

„Luptele grele continuă în jurul Cernihivului și Harkovului; totuși, ambele orașe rămân sub control ucrainean. Eșecurile logistice și rezistența fermă a Ucrainei continuă să încetinească avansul rusesc”, arată Ministerul britanic al Apărării.

„În ciuda încercărilor continue de a ascunde detaliile conflictului de populație, Forțele Armate Ruse au fost forțate pentru prima dată să recunoască pierderile suferite”, se mai arată în declarație.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri