Biden, după atacul de la școala din Nashville: „Trebuie să facem mai mult pentru a nu ne transforma şcolile în închisori”

Data publicării:
Joe Biden la pupitrul prezidențial gesticulează cu ambele mâini ridicate
Președintele Joe Biden a cerut din nou Congresului să adopte legislația mai dură împotriva armelor de foc după atacul de la școala din Nashville. Foto: Profimedia Images

Preşedintele SUA, Joe Biden, a condamnat, luni, atacul de la o şcoală din Nashville, din statul Tennessee, în care şi-au pierdut viaţa trei copii şi trei adulţi, şi a subliniat că trebuie făcut „mai mult” pentru a proteja instituţiile de învăţământ americane în fața atacurilor tot mai frecvente cu arme de foc.

„Trebuie să facem mai mult pentru a opri violenţa cu arme de foc. Trebuie să facem mai mult pentru a ne proteja şcolile, astfel încât acestea să nu devină închisori. Solicit din nou Congresului să adopte interdicţia privind armele de foc”, a declarat președintele american la începutul unui summit al femeilor antreprenor.

O femei tânără înarmată a deschis focul, luni, la o şcoală primară din Nashville, în statul Tennessee, omorând trei copii şi trei adulţi, înainte de a fi ucisă de poliţie.

Înarmată cu „cel puţin două puşti de asalt şi un pistol”, ea a pătruns în cursul dimineţii în incinta unei şcoli creştine private, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei locale, Don Aaron, într-o conferinţă de presă, potrivit AFP, citat de Agerpres.

Tânăra a intrat pe o uşă secundară şi a tras numeroase focuri de armă în timp ce avansa prin şcoală, „The Covenant School”, care are aproximativ 200 de elevi şi aproximativ patruzeci de angajaţi.

Atacatoarea este o femeie de 28 de ani din Nashville, potrivit poliţiei.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri