Biserica Catolică condamnă folosirea drapelului nazist la o înmormântare din Roma: Un simbol îngrozitor, ireconciliabil cu creștinismul

Data actualizării: Data publicării:
svastica italia biserica
Un sicriu acoperit cu un drapel nazist, în fața unei biserici din Italia. Foto: Twitter/Italian online news portal Open

Biserica Catolică din Roma a condamnat marți ca fiind „jignitoare și inacceptabilă” o procesiune funerară în fața unei biserici din capitala Italiei, în care sicriul a fost acoperit cu un steag nazist, scrie Euronews.

Fotografiile și videoclipurile cu scena din afara bisericii Sf. Lucia după slujba de înmormântare de luni au fost publicate de portalul italian de știri online Open. Imaginile arată câteva zeci de oameni adunați în fața bisericii, care folosesc salutul fascist cu brațul drept întins când este scos un sicriul acoperit cu svastica nazistă.

Într-un comunicat de presă, Vicariatul Romei a condamnat ferm scena și a subliniat că nici preotul paroh, nici preotul care a oficiat înmormântarea nu știau ce avea să se întâmple afară după încheierea Liturghiei de înmormântare.

Vicariatul Romei a numit steagul nazist cu svastica „un simbol îngrozitor, ireconciliabil cu creștinismul”.

„Această exploatare ideologică și violentă, în special în urma unui act de cult în apropierea unui loc sacru, rămâne gravă, jignitoare și inacceptabilă pentru comunitatea bisericească din Roma și pentru toți oamenii de bunăvoință din orașul nostru”, se arată în comunicat.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri