Cadavrele kenyenilor care s-au înfometat până la moarte pentru „a-l întâlni pe Iisus” au organe lipsă

Data actualizării: Data publicării:
un bărbat sapă o groapă în teren roșiatic în timp ce o mulțime privește din spate
Descoperirea de luna trecută a acestor gropi comune în apropiere de orașul Malindi, pe coasta Oceanului Indian, a șocat Kenya. Foto: Profimedia Images

Autopsiile făcute cadavrelor găsite în gropile comune din Kenya, unde se crede că zeci de oameni au fost victimele unei secte religioase, au arătat că din corpuri fuseseră prelevate organe, relatează The Guardian.

Investigatorii cred, acum, că oamenilor le-au fost prelevate forțat organele, iar noi exhumări vor avea loc, marți, în locul în care s-au descoperit gropile comune.

Descoperirea de luna trecută a acestor gropi comune în apropiere de orașul Malindi, pe coasta Oceanului Indian, a șocat Kenya.

„Masacrul din pădurea Shakahola” a provocat șoc în țara africană majoritar creștină, cunoscută pentru religiozitate.

Polițiștii sunt de părere că trupurile descoperite au aparținut aderenților unei secte conduse de autoproclamatul pastor Paul Nthenge Mackenzie, acuzat că le-a ordonat acestora să se înformeteze până la moarte pentru „a-l întâlni pe Iisus”.

Paul Nthenge Mackenzie
Auto-proclamatul pastor Paul Nthenge Mackenzie, care a fondat Biserica Internațională a Bunei Vestiri în 2003 este acuzat că și-a îndemnat „enoriașii” să se înfometeze până la moarte pentru „a-l întâlni pe Iisus”. Foto: Profimedia Images

Conform informațiilor autorităților din Kenya, unele dintre cadavre aveau organe lipsă, iar polițiștii au propus ipoteza conform căreia, suspecții care au provocat masacrele se ocupau de prelevarea de organe.

„Rapoartele post-mortem au arătat lipsa organelor din unele dintre cadavrele exhumate”, a spus inspectorul-șef Martin Munene într-o declarație transmisă parchetului din Nairobi.

„Credem că a existat o coordonare atentă între mai mulți suspecți implicați în trafic de organe”, a mai spus el, fără să ofere alte detalii.

Munene a mai precizat că Ezekiel Odero, un alt tele-evangelist celebru în Kenya, care a fost arestat luna trecută tot pentru că avea legături cu acest caz, a primit „sume uriașe de bani” de la susținătorii lui Mackenzie, aceștia din urmă vânzându-și proprietățile pentru a se conforma ordinelor pastorului.

Autoritățile de la Nairobi au pus sub sechestru timp de 30 de zile peste 20 de conturi bancare care îi aparțineau lui Odero.

Până acum, 112 de decese au fost confirmate, a anunțat ministrul kenyan de interne.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri