Camera Comunelor a aprobat acordul comercial dintre Marea Britanie și UE

Data publicării:
steaguri ue si marea britanie
Guvernul britanic cere Uniunii Europene renegocierea măsurilor post-Brexit privind Irlanda de Nord Foto: Getty Images

Camera Comunelor a aprobat, miercuri, proiectul acordului semnat de Marea Britanie cu Uniunea Europeană privind viitoarele relaţii post-Brexit.

Acordul post-Brexit a fost aprobat cu un raport de voturi de 521 la 73 în Camera Comunelor, în care Partidul Conservator (centru-dreapta), formaţiunea premierului Boris Johnson, are majoritate, notează Mediafax. Proiectul Acordului post-Brexit va ajunge imediat în Camera Lorzilor. Dacă va fi respins de Camera Lorzilor, proiectul va fi retrimis Camerei Comunelor.

Comisia Europeană a ajuns, joi, la un acord cu Marea Britanie privind viitoarele relaţii bilaterale. Proiectul de Acord dintre Uniunea Europeană şi Marea Britanie privind relaţiile post-Brexit vizează raporturile comerciale, fiscale şi bugetare, normele de cooperare judiciară şi în materie de securitate, precum şi garanţiile juridice privind standardele de guvernare.

Comisia Europreană a propus ca tratatul să fie aplicat în mod provizoriu, până pe 28 februarie 2021. Propunerea a fost formulată în contextul în care proiectul de acord trebuie ratificat de Parlamentul European, de Parlamentul britanic şi de parlamentele celor 27 de state membre ale Uniunii Europene.

Editor : Alexandra Andronie

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri