Canada anunță sancțiuni economice împotriva Rusiei din cauza crizei din Ucraina

Data publicării:
Justin Trudeau
Justin Trudeau, prim-ministrul Canadei. Foto: Profimedia Images

Premierul canadian, Justin Trudeau, a anunţat o "serie de sancţiuni" economice împotriva Rusiei "până când integritatea teritorială a Ucrainei va fi restabilită".

În special, Canada va "interzice canadienilor să efectueze orice tranzacţii externe" cu teritoriile separatiste pro-ruse Lugansk şi Doneţk și va impune sancţiuni parlamentarilor ruşi care au votat în favoarea "deciziei ilegale de a recunoaşte aceste teritorii", a declarat el în cursul unei conferinţe de presă, în urma anunţurilor de sancţiuni din partea Europei şi a Statelor Unite.

În plus, voi fi impuse "sancţiuni suplimentare" băncilor ruse susţinute de stat, iar Canada "va interzice orice tranzacţie financiară cu acestea", a adăugat el.
"Este absolut inacceptabil că Rusia a invadat din nou Ucraina", a susținut Justin Trudeau, citat de Agerpres.

Aceste anunţuri au fost făcute după sancţiunile economice anunţate mai ales de SUA şi Germania.

Ministrul canadian al apărării, Anita Anand, a mai indicat că Ottawa a finalizat a doua livrare de arme către Ucraina şi a autorizat desfăşurarea suplimentară a 460 de soldaţi, în special în Letonia, pentru a participa prin intermediul NATO la securitatea şi stabilitatea Europei Centrale şi de Est.

Canada consideră că "nu este prea târziu pentru Rusia să caute o soluţie diplomatică", a spus Justin Trudeau, afirmând că discuţiile diplomatice "continuă".

De asemenea, şefa diplomaţiei canadiene, Mélanie Joly, l-a convocat pe "ambasadorul Rusiei pentru a cere explicaţii despre agresiunea continuă a Rusiei, încălcarea dreptului internaţional şi nerespectarea de către aceasta a suveranităţii ucrainene", a declarat ea pe Twitter.

Săptămâna trecută, Ottawa a anunţat trimiterea de echipamente militare letale şi muniţie către Ucraina pentru a "descuraja Rusia să continue agresiunea sa" împotriva acestei ţări. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri