Când s-au trezit cu roțile mașinilor tăiate, oamenii dintr-un sat italian au crezut că îi atacă mafia. De fapt, era doar un câine

Data publicării:
masina pe sosea
Mai mulți locuitori dintr-un sat de munte din Italia au apelat la autorități după ce s-au trezit cu cauciucurile sparte peste noapte. FOTO: Shutterstock

Un câine a stârnit panică într-un sat de munte din Italia, după ce mai mulți localnici s-au trezit cu cauciucurile sparte. Autoritățile s-au mobilizat să-l găsească pe vinovat, luând în calcul chiar și ipoteza unei grupări mafiote. După o operațiune amplă, acestea au descoperit că făptașul este, de fapt, un câine care suferea de gingivită, transmite The Guardian.

Mai mulți locuitori dintr-un sat de munte din Italia au apelat la autorități după ce s-au trezit cu cauciucurile sparte peste noapte. Astfel de cazuri au avut loc timp de mai multe luni, autoritățile luând în calcul chiar și o grupare mafiotă.

La sfârșitul lunii octombrie poliția a decis să intensifice patrulele în zonă, în căutarea vinovatului, agenții fiind deghizați în civili.

Pe măsură ce situația a escaladat, poliția a montat camere de supraveghere și săptămâna trecută l-a găsit pe suspect: un câine pe nume Billy, care locuiește aproape de locul unde erau parcate mașinile. Animalul a fost surprins de camere mușcând din anvelopele mai multor mașini.

„Este un sat liniștit. Știam că nu poate fi nimeni din afară, deoarece suntem întotdeauna conștienți de orice mișcare suspectă”, a declarat Remo Scocchera, viceprimarul din Vastogirardi.

Scocchera a spus că problema este frustrantă și costisitoare pentru proprietarii de mașini.

„A devenit într-adevăr o problemă. Oamenii nu au putut conduce la serviciu din cauza anvelopelor perforate, care au costat mulți bani. Din fericire, acum s-a rezolvat problema și este un lucru pozitiv că făptașul nu era o persoană din sat”, a mai spus viceprimarul.

Veterinarii au spus că comportamentul lui Billy ar putea fi explicat printr-un caz sever de gingivită, care l-a făcut să roadă anvelopele pentru a ușura durerea.

În prezent, poliția face cercetări, urmând, cel mai probabil, ca proprietarul lui Billy să-i despăgubească pe cei afectați.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri