Cel mai bătrân animal din lume are 190 de ani. Țestoasa Jonathan își sărbătorește aniversarea cu o petrecere de 3 zile

Data publicării:
Jonathan, o țestoasă uriașă dăruită insulei Sfânta Elena în 1882, este cel mai bătrân animal terestru.
Jonathan, o țestoasă uriașă dăruită insulei Sfânta Elena în 1882, este cel mai bătrân animal terestru. Foto: Profimedia

Jonathan, o țestoasă uriașă dăruită insulei Sfânta Elena în 1882, este cel mai bătrân animal terestru. A intrat și în Cartea Recordurilor cu acest titlu. În acest weekend, Johathan, devenit o celebritate locală, își sărbătorește aniversarea cu o petrecere de trei zile, relatează The Guardian.

Aflat pe Sfânta Elena din 1882, când a fost făcut cadou guvernatorului micii insule din Atlanticul de Sud, Johathan a devenit faimos după ce a fost desemnat de Guinness World Records drept cel mai bătrân animal terestru viu cunoscut și cel mai bătrân chelonian – care cuprinde diverse specii de broaște țestoase – din lume.
El s-a aflat și în centrul
unei intrigi romantice. După o perioadă de iritabilitate, lui Jonathan i s-a adus în 1991 o parteneră cu care a dezvoltat o relație intimă. Dar după 26 de ani mai târziu s-a descoperit că partenera sa, Frederica, era de fapt mascul..
Jonathan este, de asemenea, o celebritate locală.
Imaginea sa a fost gravată pe o monedă locală de 5 pence.

Deși are numeroase probleme de sănătate, Jonathan participă la festivitățile de ziua lui.

Petrecerea de trei zile care adună locuitorii din întreaga insulă a început vineri la casa guvernatorului, unde țestoasa a primit un tort. Cei care participă la petrecere vor primi un certificat special, vor putea cumpăra timbre legate de Jonathan și vor vedea câștigătorii unui concurs de artă lansat pentru a sărbători faimoasa țestoasă

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri